Article

20 anys de la residència Kairós

setembre 18, 2014

El centre acull temporalment a 20 noies entre 14 i 18 anys, tutelades per la DGAIA, que pateixen problemàtiques familiars i socioeducatives.

@Marta_Tello/ Fa dos dècades que es va posar en marxa el Centre Residencial d’Acció Educativa, CRAE Kairós, de la cooperativa Eduvic, i 7 anys que es troba ubicat al Poble-sec. En ell es treballa pel retorn a casa de les noies acollides i per la millora dels seus vincles familiars. L’equip de Kairós fomenta l’autoestima, i autonomia de les joves, que han patit abandó o altres situacions greus familiars, i que pateixen trastorns conductuals i de salut mental. Al centre es troben tutoritzades de manera personalitzada, perquè el seu pla d’educació s’adeqüi a les capacitats i necessitats de cadascuna d’elles, alhora que participen de dinàmiques grupals. Tot sense oblidar el treball amb les seves famílies.

La residència Kairós és una peça clau pel creixement de les noies, ja que és el lloc on viuen. Per això està pensada perquè sigui el més semblant possible a una llar En ella disposen d’habitacions amb bany que els permet mantenir la seva privacitat; i sales comunes, que fomenten la interrelació.

Menjador_peq

Detall d’una de les sales de Kairós/ Marta Tello

Poble-sec, un lloc on créixer i crear vincles

Fa 7 anys el CRAE Kairòs es va instal·lar al Poble-sec, perquè la seva ubicació permet a les noies estar ben comunicades i a prop del serveis de la ciutat, fet que afavoreix la seva autonomia. Marta Montoya, directora del centre, reconeix que el barri els va obrir les portes des del principi, i actualment treballen amb molts dels seus recursos, entitats i associacions; com Xerinola, Marabal, el casal Concòrdia o El Sortidor. I participen d’activitats com la Rua Xic o la Mostra d’Entitats. La Marta afirma que es troba molt satisfeta amb la relació de Kairós amb el Poble-sec, “som uns veïns més del barri”.

MartaMontoya_peq

Marta Montoya, directora del CRAE Kairós/ Marta Tello

Kairós està impulsat pel Consorci de Serveis Socials de Barcelona i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que depèn del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

___________________________

El 20 d’octubre, Eduvic i el CRAE Kairós celebraran el 20è aniversari amb una gran festa al Parc de la Ciutadella, amb totes les famílies que han participat en els seus projectes.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .