Article

6 respostes per a un futur millor

octubre 1, 2017

Poble-sec per la independènciaRepública catalana per a què?

La República Catalana és l’única via per a aconseguir canviar tot el que no funciona, per tenir un estat realment democràtic que vetlli pel benestar de tots els seus ciutadans. Per ser tractats amb respecte i per tenir les institucions al servei de les persones. Per canviar les velles estructures per nous models de democràcia i crear així una Administració avançada i innovadora.
Les pensions a Catalunya estan garantides? 

Les pensions es paguen amb les contribucions dels treballadors, i
tenim prou mà d’obra activa per assegurar-les durant molts anys. A
la República Catalana es generaran més llocs de treball i d’aquesta
manera la teva pensió està garantida, cosa que no passa actualment
a l’Estat espanyol. A més, la llei i els tractats internacionals garanteixen els nostres drets adquirits. Per això hi ha espanyols que cobren pensions d’Alemanya.

Perseguir i evitar la corrupció és possible? 

Hi ha països amb mecanismes de control eficients que fan que
sigui molt difícil la corrupció i, si es produeix, que sigui ràpidament
detectada i castigada. La República Catalana és l’oportunitat de tenir noves institucions i noves lleis anticorrupció que entronquin amb la nostra tradició democràtica.

La República Catalana serà econòmicament viable? 

Catalunya té una població semblant a la de Suïssa, Àustria, Finlàndia o Dinamarca, quatre dels estats més pròspers i amb un millor índex de desenvolupament humà al món. Catalunya és cada dia una economia més sòlida, amb menys atur, on es creen més empreses i lidera les exportacions de l’Estat. Amb la República Catalana les empreses seguiran venent i es crearan, per tant, llocs de treball. Ben invertits, aquests diners ajudaran a la modernització del país i a millorar l’educació, cosa que avui en dia no es produeix a causa de l’asfíxia amb que el Govern d’Espanya sotmet a tots els catalans (independentistes o no). Ja que els catalans patim un dèficit fiscal endèmic que, en els darrers anys, està estimat (de mitjana) en uns 16.000 milions d’euros anuals.

Seguirem dins el mercat europeu? 

Catalunya forma part de la Unió Europea des de 1986. Els catalans som ciutadans europeus i tenim drets individuals adquirits per aquest motiu. A cap actor econòmic l’interessa que els 30.000 camions que passen cada dia per la Jonquera no hi segueixin passant. Per Catalunya transiten la major part de les mercaderies que van i venen entre Espanya i la resta d’Europa. La Unió Europea no té cap interès a prescindir d’un soci que contribueix a la reactivació d’Europa i és aportador net als fons comunitaris.

Què passarà l’1 d’octubre? 

L’1 d’octubre haurem de decidir el nostre futur en un referèndum. És el moment de construir un futur millor per a tots, entre tots. Perquè la República Catalana és un projecte comú en el qual tots hi tenim molt a guanyar. Hi ha trens que passen una vegada a la vida. Aconseguir un futur millor és a les nostres mans!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .