Article

‘Aprendre amb la gent gran’

octubre 15, 2015

@pruna_ana/Escoles i residències del Poble-sec participen en un projecte que afavoreix les relacions intergeneracionals

Ja fa 25 anys que el projecte Aprendre amb la gent gran es va posar en marxa a diverses entitats i equipaments de Sants-Montjuïc. Des d’aleshores, s’han dut a terme un munt d’intercanvis intergeneracionals amb nens i gent gran.

Sobre aquestes trobades i la importància de l’experiència per a l’educació dels nens, la M. Carmen Gárate n’ha escrit el llibre Aprendre amb la gent gran. Un programa de relacions intergeneracionals, que es va presentar el passat 30 de setembre a la Seu del Districte Sants-Montjuïc, on també s’hi va fer la conferència Present i futur d’aprendre amb la gent gran, a càrrec de Mariano Sánchez Martínez, professor de sociologia de la Universitat de Granada i expert en relacions intergeneracionals.

Presentació llibre gent gran

Presentació del llibre ‘Aprendre amb la gent gran’/ Residència Pare Batllori

La Montse Cerrillo, psicòloga i coordinadora de Projectes de Vida, ens explica la finalitat del programa: “El projecte porta 25 anys en marxa amb l’objectiu de trencar estereotips entre les diferents generacions, crear ponts de convivència, intercanviar experiències i coneixements i educar des del respecte i la llibertat”.

Al projecte hi participen actualment més de sis escoles i instituts, una ludoteca i la Facultat de Psicologia de la UB, així com tres residències gent gran i l’equipament municipal Josep Miracle.

“El projecte continuarà ja que és una proposta enriquidora per a totes les persones implicades i esperem que les relacions intergeneracionals ocupin un lloc clau dins del creixement personal de les diferents poblacions”, conclou la Montse Cerrillo.

El proper esdeveniment tindrà lloc el 18 de novembre al Centre Cultural Albareda, on es farà la representació d’una obra de teatre per a tot el barri. Els actors són persones amb discapacitat intel·lectual i l’objectiu és barrejar diferents poblacions i trencar mites.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .