Article

Boite i sala de festes Barbarroja

setembre 2, 2017

Barcelofília / Entre José Tello, Paco Pàmies i José María Íñigo van fer d’aquest local un referent a Espanya. Els millors artistes d’aquells moments van passar pel Barbarroja fent actuacions en directe.

Oberta al novembre de 1979, en el mateix emplaçament que antigament havien ocupat el popular ball Amaya a la postguerra i després els Estudis Cinematogràfics IFI. Barbarroja era una discoteca que, per les dimensions del local, permetia oferir també musica en directe i conservava encara la denominació de boite. A la inauguració s’hi van congregar molts famosos de la faràndula oficial de l’època com ara Peret, Aurora Claramunt, Victoria Abril, Sancho Gracia, Pepe Sancho, Joe Rigoli, Tania Doris, Luis Cuenca, i l’Orquestra de Ramón Evaristo… Tot això passava en aquella Espanya en transició que encara tenia una única televisió. El local l’engega José Tello (propietari del Rialto, entre altres locals) amb la col·laboració de Paco Pàmies com a promotor, relacions públiques i director. Amb ells, la presència de José María Íñigo va ser fonamental degut als seus contactes en el món de l’espectacle, que va propiciar actuacions de Raphael, Xavier Cugat, Lola Flores, Rocío Jurado, Sacha Distel, María Jiménez, Peret, Martes y Trece, Jordi LP, Barragán i un llarg reguitzell d’artistes que va fer del Barbarroja una de les discoteques més importants d’Espanya.

images

El logo del Barbarroja, un disseny molt original

Al Barbarroja s’hi podia reservar taula i era molt animada també a les tardes, amb la música del dj Kike Torrijos que reunia un públic de totes les edats. Amb la noia de l’ull de vellut a la seva imatge gràfica, el local donava una certa continuïtat cap al sector muntanya a aquell Paral·lel que havia recuperat oficialment el seu nom de sempre i que antigament havia estat rovell d’ou de l’esbarjo nocturn, però que als anys 1980’s ja feia palesa la seva decadència amb un procés creixent i alarmant de tancament i pèrdua de nombrosos locals d’espectacles. El local va sobreviure durant tota la dècada i era punt de trobada habitual per a molts dels artistes dels teatres del Paral·lel quan acabaven les funcions. Va desaparèixer el 1990 en remodelar-se el local que es convertí en Stardust durant poc més d’un any. Després faria una aposta decidida com a local de salsa i finalment va esdevenir Fannia.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .