Article

CiU i el dret a decidir s’imposen a les eleccions autonòmiques

desembre 3, 2012

Convergència i Unió (CiU) torna a vèncer al Poble-sec, però perd pistonada. Els partits que aposten pel sobiranisme representen més de la meitat

El passat 25 de novembre Catalunya va parlar i ho va fer massivament. Pràcticament un 70% de la població va votar en unes eleccions marcades per la sobirania del territori català. Un lema que va liderar i va voler apropiar-se el candidat de CiU i fins a la data president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas. Al Poble-sec, igual que a la resta de la geografia, va augmentar la participació i ho va fer en nou punts respecte als darrers comicis, va passar d’un 53% a un 62% (tenint en compte que al 2010 el cens era de 25.250 i aquest cop de 24.737).

És a dir més de 15.000 persones van acudir a les urnes. Igual que fa dos anys, CiU va imposar-se al barri, obtenint una quart part dels vots. Tanmateix va recular cinc punts i també va cedir lleugerament el seu avantatge respecte a la segona força. El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ho era el 2010 amb 11 punts de diferència, va agafar el relleu Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i reduint aquest marge a nou.

El dret a decidir guanya
El Poble-sec es va posicionar en línees generals a favor per a que Catalunya decideixi el seu futur. Els quatre partits que van defensar i defensen el dret a decidir (CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP) van sumar més del 60% dels vots. Excepte Convergència la resta van pujar, Iniciativa per Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) d’un 12,2% a un 13,8%; Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que es presentaven per primer cop a unes eleccions al Parlament, van estrenar-se amb un 5,7%. Menció especial per a ERC, que pràcticament van duplicar, del 8,5% a un 16,4%. Un creixement calcat al de Ciutadans (C’s), que va escalar del 3,3% al 6,6%.

Per una altra part, el PSC va ser la formació que va patir la caiguda de vots més espectacular, una mica menys d’un miler (de 2.661 a 1.833). Una patacada que també els va traslladar de segona a cinquena força al Poble-sec. Una posició molt renyida amb el Partit Popular (PP), que va pujar mig punt, d’un 11,8% a un 12,2%, i així conservar el quart lloc.


Albert HernàndezCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .