Article

La Festa Major expressarà la pluralitat cultural del teixit associatiu del barri

juliol 14, 2014

El barri ja està a punt per a la Festa Major, de 19 al 27 de juliol. Una Festa que enguany mostra un programa amb poques sorpreses, molta música i els clàssics imprescindibles.

@Marta_Tello/ Durant nou dies les associacions, veïns, i serveis del barri es posen d’acord per fer la gran trobada festiva amb activitats per a tothom. De dia hi haurà varietat de propostes esportives, culturals, tradicionals, gastronòmiques… A la nit seran els balls, els concerts i el cinema els qui prendran el protagonisme. El pregó de la Festa Major estarà a càrrec de Joaquin Pérez Pascual, de la bodega Quimet&Quimet, el dissabte 19 a les 20.45h a la Plaça Navas

Josep Guzmán, President de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, destaca la importància que té la Festa Major per reivindicar l’ús de l’espai públic pels veïns i veïnes del barri. Recorda que està organitzada per a tota la gent del barri i per tant, els actes estan pensats per satisfer els seus gustos i inquietuds.

Varietat de propostes

CartellFestaMajor2014

La cultura popular és imprescindible a tota Festa Major. Al barri podrem veure actuacions de les colles de gegants, tabalers, grallers, castellers, diables i sardanes. El menjar és sens dubte un element festiu que propicia la trobada, i que al barri es planteja com un element de cohesió i compartició, així s’organitzen nombrosos dinars populars. Els concerts de CultmusicDo d’Acords, el festival jove Sec a Sac, les havaneres i els concerts vermuts posaran música a tota hora. L’esperit crític del barri serà també present en aquesta festa, que és alhora una manifestació pública i compartida de l’esperit de les persones i entitats que formen part del barri, amb la projecció de diverses pel·lícules. El concurs per decorar els balcons tornarà a guarnir el Poble-sec, i a la Biblioteca es podran veure els millors treballs del Concurs Fotogràfic Francesc Boix. Amb els itineraris CERHISEC hi haurà temps per apropar-se al barri des d’un punt de vista històric. L’exhibició de grafittis tornarà també al Parc de les 3 Xemeneies. I pels infants hi haurà espectacles, tallers i jocs a la plaça de El Sortidor.

A la xarxa

A twitter ja s’ha començat a fer seguiment de la Festa amb el hashtag #FMPobleSec14. A la web  http://festamajor.poblesec.org es podrà consultar en tot moment el programa actualitzat.

Descarregar el programa en pdfCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .