Article

Complir objectius passi el que passi

febrer 3, 2017

Núria Beltran / ‘Comanchería’ Un western modern dirigit per David Mackenzie

El seu títol original és Hell or High Water que és un expressió que vol dir passi el que passi. El director David Mackenzie ens mostra uns personatges que tenen l’absoluta determinació de complir els seus objectius passi el que passi. Tanner (Ben Foster) i Toby (Chris Pine) són dos germans que viuen a Texas i que s’han procineposat atracar bancs per tal de reunir els diners necessaris per pagar els seus deutes amb el banc i recuperar la granja familiar.
Però no és una tasca senzilla donat que els Ràngers amb la figura del sherif Hamilton (Jeff Bridges) al capdavant els segueixen molt de prop i no s’aturaran fins que els atrapin. Aquest western transportat al segle XXI on els cavalls han estat substituïts per cotxes ens descriu una realitat aparentment llunyana: l’oest americà ple de pobles semideserts i gent armada.

Tot i així el fons de la història és molt més global: les conseqüències de la regressió econòmica i l’immoral actuació dels bancs. De totes les interpretacions cal destacar la portentosa que fa Jeff Bridges d’un personatge amb un codi de valors més proper al passat que al present i un sentit de l’humor ple de sarcasme. L’estètica visual del film és inigualable i el guió és  ràcticament rodó, de manera que permet mantenir la coherència entre l’acció, el drama i també la comèdia. Comancheria és la regió dels Estats Units on es situa l’acció i també una pel·lícula que conquereix l’espectador amb un retrat modern d’atracadors i policies plena d’espontaneïtat i escenes demolidores.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .