Article

Conveni per ampliar el servei socioeducatiu als infants del barri

febrer 27, 2015

Esforç conjunt entre la Fundació Sant Pere Claver i la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per reforçar la inclusió en l’etapa de 7 a 12 anys

@zona_sec / La Fundació Sant Pere Claver ha signat un conveni amb la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec per tal d’augmentar el doble el nombre de places de l’Espai Infància, un projecte socioeducatiu destinat als infants de 7 a 12 anys que necessiten reforç escolar i inclusió comunitària. Aquest espai és un reforç escolar i treballa hàbits socioeducatius i alimentaris que havia quedat limitat per la manca de pressupost.

En paraules del gerent de la fundació, Carles Descalzi, “l’acord permetrà ampliar i millorar la quantitat i qualitat que s’ofereix a l’Espai Infància per atendre els nens i nenes més vulnerables del Poble-sec”. De fet, la Fundació Sant Pere Claver treballa des de fa anys en el desenvolupament d’aquest projecte adreçat, sobretot, a la infància en risc d’exclusió social i que ara podrà doblar el nombre d’infants beneficiats, fent augmentar l’aforament de 40 a gairebé 80 places.

conveni_cordi

Descalzi, de Sant Pere Claver, amb Josep Guzmán, de la Coordinadora d’Entitats

Els petits beneficiaris d’aquest servei són derivats d’escoles públiques i concertades del barri, tot i que també poden arribar infants de Serveis Socials, EAPs i de Centres de Salut Mental Infanto-Juvenil (CSMIJs). El servei compta amb la coordinació d’agents socioeducatius professionals en el sector que intervenen en l’àmbit de la infància.

Per la seva banda, president de la Coordinadora d’Entitats, Josep Guzmán, valora aquest conveni molt positivament ja que “tot el que sigui tenir suport a nivell institucional pels temes socials de la coordinadora és molt positiu” i destaca l’encert que suposa sumar esforços entre dues entitats. Des de l’any 2001 la Coordinadora compta amb aquest servei però degut a la falta de recursos econòmics aquest espai no ha pogut créixer fins ara que la fundació s’ha bolcat en donar-hi suport.

L’Espai Infància és un dels projectes que impulsa el Poble-sec per a tothom, el braç social de la Coordinadora d’Entitats, que també inclou el Pla d’acollida, Acompanyament a Gent Gran i la Cuina del Món.

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .