Article

Cultura i lluita antimasclista al Raval

octubre 29, 2017

Anna Pruna / El festival de cultura Raval(s) celebra el seu 15è aniversari amb moltes activitats gratuïtes organitzades per més de 120 entitats del barri.

Més enllà de tots els problemes que assetgen els carrers i els veïns del Raval (l’increment de la droga, la manca d’habitatge social o la gentrificació, entre d’altres), no seria just obviar que segueix sent una de les zones de la ciutat amb un teixit associatiu més estable i actiu. Cada any, les desenes d’entitats i associacions que existeixen al barri organitzen propostes socials i culturals per enfortir la cohesió social. Un d’aquests projectes és el Festival de Cultura del Raval, que enguany celebra la seva 15ª edició, i que tindrà lloc del 8 al 12 de novembre. Diversos espais acolliran activitats gratuïtes derivades del treball comunitari de més de 120 entitats, col·lectius, associacions, comerciants, centres educatius i veïnat del barri. Aquest és el segon any en què la mirada de gènere serà protagonista de la programació, que vol contribuir –tal com expliquen els seus organitzadors– “a construir un barri igualitari i antimasclista”. El tret de sortida tindrà lloc el dijous pel matí amb un vermut homenatge a dones grans del barri, i al vespre, hi haurà una festa conjunta de la celebració del 15è aniversari de Raval(s) i de la Fundació Tot Raval al teatre del CCCB.

8M8A9275copia

Una de les actuacions de l’anterior edició del festival / Tot Raval

Més de 40 activitats

Un any més, aquest festa de la cultura oferirà activitats artístiques, socials i educatives gratuïtes, que fomentaran la diversitat de gènere i la igualtat. Entre les més de 40 activitats programades s’inclouen exposicions, xerrades i jornades sobre les sexualitats alternatives, el feminisme i la cultura queer –entre d’altres– que tindran lloc a l’Ateneu del Raval. També hi haurà tallers adreçats a joves dels instituts del barri, com una obra de teatre fòrum sobre la solitud que sovint pateixen les persones grans. La mirada feminista estarà també present en els itineraris històrics i culturals, a través dels quals s’abordaran temàtiques com els inicis del feminisme al Raval o la història musical del barri en clau de dona. El festival, que també comptarà amb actuacions musicals i actes de cultura popular,  és més que un esdeveniment artístic: es tracta, com diuen des de Tot Raval, de “la culminació d’un gran procés comunitari desenvolupat al llarg de l’any”. Un projecte que va començar amb només 5 entitats participants i que ha anat creixent fins a incloure’n més de 120 (que representen més de 300 persones implicades).

Trobareu més informació sobre el festival i tota la programació aquí Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .