Article

L’orquestra ‘Do d’Acords’ es reinventa a El Molino

desembre 10, 2014

L’orquestra dirigida pel pedagog Pablo Persico va oferir un concert de cambra musicant vídeos en temps real

@zona_sec / Submergir-se enmig de la natura, seguir el camí pausat d’un cargol, el vol alliberador dels ocells o viure el procés que dóna pas a la vida des de la mirada d’un espermatozou. Totes aquestes imatges van envair d’un ambient hipnòtic el teatre d’El Molino a l’hora que l’orquestra Do d’Acords els hi posava música en temps real. Melodies introspectives i vídeos coloristes a ritme de percussió amb un embolcall intimista de meditació. Aquesta va ser la nova aposta, en format de cambra, de la banda que dirigeix el pedagog i músic Pablo Persico.

El Molino_ok_1web

Pablo Persico, director de Do d’Acords, presenta una alumne al públic d’El Molino / J.Molina

El Molino_ok_3web

Pablo Persico dirigeix l’orquestra / J.M.

El concert a El Molino se suma a altres escenaris emblemàtics, com el Mercat de les Flors, Caixa Fòrum o la sala Barts, on l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec ha actuat al llarg dels cinc anys de trajectòria que suma al barri. “Seguim amb la nostra aposta de posar en contacte entitats i equipaments que en condicions normals no podrien conèixer els nois i nois de l’orquestra”, explica Persico. I és que més enllà de l’evolució artística dels alumnes, la vocació d’aquest socioeducatiu impulsat per l’associació Integrasons sempre ha estat la cohesió social i trencar amb les fronteres que restringeixen l’accés a l’art.

IMGP5752_okweb

Ritme i natura a l’escenari d’El Molino / J.M.

L’actuació a El Molino es va repetir un dia després al Centre Cultural Albareda, un concert calcat que va servir, també, per fer visible el suport de l’Espai Avinyó, una de les línies d’acció del Programa BCN Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona. Durant cinc anys, han participat en aquest projecte prop de 700 alumnes dels centres públics CEIP Jacint Verdaguer, CEIP Carles I, IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més d’adolescents de l’entitat Espai 12@16. La bona acollida de Do d’Acords ha permès que Integrasons iniciï aquest gener dos nous projectes d’orquestra a El Carmel i La Marina.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .