Article

Do d’Acords, l’orquestra es fa gran

octubre 14, 2014

El projecte d’art comunitari liderat pel músic i pedagog Pablo Persico presenta un ambiciós programa pel nou curs 2014-2025

@molina_jordi / Només fa uns dies que s’han reprès les sessions de l’orquestra infantil i juvenil Do d’Acords i el seu director, el músic i pedagog Pablo Persico, ja té tancat el programa artístic del curs 2014-2015. Una de les principals novetats serà un concert de cambra el 3 de desembre a l’emblemàtic teatre d’El Molino, però no faltarà el concert anual a l’escenari de Caixa Fòrum, actuacions al Centre Cultural Albareda –seu del projecte— o espectacles conjunts amb altres entitats del barri, com amb els Castellers del Poble-sec, el proper 25 d’octubre a plaça de les Navas.

Do_Acords_jmolina_web

Persico, al centre, en l’acte de final de curs passat, al CC Albareda / J.Molina

“Sentim que hem crescut, abans sortíem a buscar llocs on tocar i ara són els mateixos espais que ens acullen amb naturalitat”, explica Persico, que afegeix: “Ens hem guanyat el respecte artístic”. L’evolució artística del projecte, però, no eclipsa les seves conquestes socials i humanes, que sobretot té l’objectiu d’enfortir els vincles entre els veïns del barri. “Aquest any volem seguir involucrant a les famílies, que a través dels nens i nenes es coneguin i se saludin, reforçant l’aspecte comunitari del projecte”, relata el director de Do Acords i de l’associació Integra Sons, que impulsa la iniciativa.

Ara fa cinc anys que Persico va aterrar a Catalunya i es va establir al Poble-sec per projectar la que avui és una de les iniciatives comunitàries més sòlides del barri. Des d’aleshores, prop de 700 alumnes han passat per l’orquestra que, tot i els èxits, no acaba de rebre tot el suport institucional desitjable. “Ens agradaria que l’interès del Districte es traduís en un compromís seriós, a l’alçada de les fites del projecte”, demana Persico.

Aquest estiu l’associació Integra Sons ha començat a treballar amb nens i nenes del barri de La Marina i està previst que aquest octubre es presenti una nova orquestra. Més informació al web: integrasons.comCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .