Article

Do d’Acords s’alia amb els Castellers del Poble-sec i l’Escola de Dansa Carles Ibañez per reforçar la seva aposta per la cohesió social

gener 21, 2014

L’Orquesta infantil i juvenil del Poble-sec va estrenar el seu ‘Programa Comunitari 2014’ amb un concert al CaixaForum dirigit pel músic i director Pablo Persico 

do_acords

Aquest 15 de gener, Do d’Acords va omplir la sala d’actes del CaixaForum / S.Baleztena

@zona_sec / La cohesió social del Poble-sec és cosa de tots. Amb aquesta premissa ben present, el director d’IntegraSons, Pablo Persico, vol estendre el compromís del projecte Do d’Acords a la resta de representats del teixit associatiu del barri. Amb la comunitat educativa al darrere –recordem que la banda està formada per alumnes de CEIP Jacint Verdaguer, CEIP Carles Primer, IES Consell de Cent, IES XXV Olimpíada; a més dels adolescents de l’espai 12@16– l’orquestra prepara un any amb actuacions conjuntes amb destacades entitats del Poble-sec.

Algunes de les dates assenyalades del calendari seran l’actuació experimental amb els Castellers del Poble-sec, a l’abril, a més d’una composició amb l’Escola i Companyia de Dansa Carles Ibañez i una actuació al Mercat de les Flors, totes dues el mes de juny. “Intentem donar un pas més en la integració i la cohesió del barri connectant els nois i les seves famílies amb persones d’altres entitats, disciplines i equipaments del Poble-sec. Ens valem de l’art com la nostra eina per al diàleg i l’acostament”, explica el músic i pedagog argentí, Persico.

castellers_ibañez_web

Do d’Acords preveu actuacions amb altres propostes creatives del barri

El programa de l’entitat per aquest 2014 es va donar a conèixer arran de l’actuació aquest 15 de gener al CaixaForum, on els petits i joves músics van tornar a enamorar els assistents. En aquesta ocasió, els alumnes van estar acompanyats per músics professionals, com ara Joan Miró Prat, Mauricio Ochoa i Jordi Gómez. I és que des dels inicis, la incorporació de músics professionals al projecte ha estat un tret característic de la metodologia IntegraSons. “Es tracta de buscar l’excel·lència, que els alumnes s’adonin que hi ha gent del món de la música que valora la seva feina i que comparteixen protagonisme a una actuació. Valorar la creativitat comunitària en la formació dels nens és elemental”, defensa Persico, que fa quatre anys que treballa en un projecte que, des del curs passat, s’ha instal·lat al Centre Cultural Albareda.

 

Més informació sobre Do d’Acords
web: integrasons.com / twitter: @integrasons / Facebook: Facebook/IntegrasonsCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .