Article

El caminant de Providence

juliol 26, 2016

@terrorllavore / Howard Phillips Lovecraft (1890-1937), és un dels pilars de la literatura de terror del segle XX i està considerat, gràcies als mites de Cthulhu, com el pare del terror còsmic (que ens parla d’horribles éssers arcans i primigenis que operen a escala universal). De la seva ploma van sorgir monstruositats (L’ombra sobre Innsmouth, L’horror de Dunwich, La crida de Cthulhu, etc.) que encara avui esborronen milers i milers de lectors.

Potser per aquest èxit (que fou, en gran part, pòstum, tot sigui dit), resulta molt estrany que haguem hagut d’esperar al 2016 per poder gaudir d’una bona biografia sobre ell que no fos una traducció (fins ara, el lector havia de recórrer a L. Sprague de Camp i la seva Lovecraft. Una biografía, editada per Valdemar). Per sort, l’asturià Roberto García Álvarez −autor de l’impressionant Enciclopedia Completa de H. P. Lovecraft, Sapere Aude− i l’editorial independent GasMask van decidir posar fi a dècades de silenci amb H. P. Lovecraft. El Caminante de Providence.

literatura

Amb aquesta brillant biografia de quasi 750 pàgines, el lector que hagi quedat atrapat (i dolçament aterrit) per les narracions de Lovecraft podrà descobrir un autor fascinant, complex, gran lector, amant de la literatura epistolar entre els seus amics −es conserven més de 10.000 cartes del seu puny i lletra− i capaç de crear un pensament filosòfic sòlid des de ben jove. A més, el llibre conté nombroses reproduccions de manuscrits, dibuixos i un àlbum fotogràfic central.

En resum, ens trobem davant d’una obra sobre l’autor que va posar els ciments del terror actual (de Stephen King a Ramsey Campbell passant per un escriptor castellonenc que els fidels a aquesta columna ja coneixeran, Emilio Bueso), que està cridada a ser la biografia definitiva de Lovecraft en castellà. Llegiu-la i comproveu-ho per vosaltres mateixos!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .