Article

El festival BarnaSants celebra vint anys i torna al Poble-sec

gener 9, 2015

En aquesta edició del festival de cançó d’autor el Centre Cultural Albareda acollirà onze de les més de cent actuacions programades

@pruna_ana / El cantautor alcoià Ovidi Montllor ho tenia clar quan reclamava que “Ja no ens alimenten molles, ja volem el pa sencer”. Vint anys després de la seva mort, aquest “volem el pa sencer” ha esdevingut el lema del festival de cançó d’autor més important de la Península. Enguany, el BarnaSants celebra vint anys des de la seva primera edició el 1996 i ho fa reivindicant l’Ovidi, qui fou figura clau per a l’escena de la Nova Cançó dels països catalans.

foto_camps

Pere Camps, impulsor de BarnaSants / Carolina Vargas

El fundador i director del festival, Pere Camps, explica que han triat el lema perquè “són moments per a decidir-ho tot, per a canviar-ho tot. No ens conformem amb qualsevol cosa: volem el pa sencer.” Com sempre, el BarnaSants està profundament arrelat a la situació política i social del poble. “No es tracta d’un festival comercial, sinó d’una plataforma per a què artistes de referència i d’altres emergents puguin presentar les seves propostes a escenaris d’arreu dels països catalans.”, diu Camps.

En l’edició anterior -tal i com explicavem a ZONA SEC-, el Centre Cultural Albareda, al costat dels Jardins de les Tres Xemeneies, ja va ser escenari de set concerts i aquest any repeteix acollint onze actuacions de les més de cent que hi ha previstes. Pere Camps es mostra satisfet amb aquesta decisió: “És un centre públic del que enseguida hem comptat amb el suport dels treballadors que ho gestionen. Nosaltres reivindiquem els espais públics, ja que no anem sobrats de suports econòmics i creiem que són l’espai idoni pels concerts”. El director es mostra satisfet amb el creixent nombre de sales on es desenvoluparà el BarnaSants, que és “cada vegada més descentralitzat i cada any arriba a més territoris de parla catalana, con al País Valencià i Mallorca”.

El festival, que tindrà lloc entre els dies 24 de gener i el 14 d’abril, comptarà amb la presencia d’artistes catalans de la talla de Roger Mas, Joan Isaac, Quico Pi de la Serra o Marina Rosell i també amb cantautors espanyols, europeus i sud-americans com Ismael Serrano, Kiko Venenno, Pedro Guerra i molts altres noms que contribuiran a mantenir viva la flama de l’inconformisme i la reivindicació del sector cultural tan necessària en els temps que corren.

Agenda del BarnaSants al CC Albareda

31 de gener (20h): Joana de Diego presenta el seu darrer treball “Lluny de les taulades”
5 de febrer (20h): Kike Ubierto presenta el seu primer disc com a cantautor “Pan y Circo”
6 de febrer (20h): Norberto Palomares ofereix un recull de peces de jazz acompanyat de la pianista Marta Llopis
26 de febrer (20h): Sabina Witt canta textos de Joan Maragall, Espriu i Miguel Hernandez a “Vistes al mar”
27 de febrer (20h): El grup VerdCel presenten el disc que van enregistrar a la passada edició del BarnaSants.
6 de març (20.30h): Rosa Sánchez Trio interpreta peces d’un dels darrers discos de Chavela Vargas
14 de març (20h): Rusó Sala presenta el seu nou disc “Fil de coure”
20 de març (20h): Darània presenta el seu primer disc “Les cançons de gener”
28 de març (20h): Jorge Tylki presenta “Estrellas del anonimato”, el seu primer disc.
10 d’abril (20h): Jordi Montañez presenta “Anòxia”, el seu tercer disc.
11 d’abril (20h): Meritxell Gené presenta “Branques”, el seu nou treball.

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .