Article

El govern municipal descarta que el Palau de la Premsa sigui el museu del Woody Allen

octubre 19, 2015

@4tito4 / El president de Mediapro, Jaume Roures, pretén portar el seu projecte en aquest equipament. El veïnat reclama aquest edifici per al barri, sobretot per a la gent gran, i no per a la ciutat.

El passat 14 de setembre al programa de Rac 1, ‘El món a Rac 1′, el president de Mediapro, Jaume Roures, assegurava que pretenia instal·lar el museu dedicat al Woody Allen al Poble-sec. “A prop del Palau d’Esports”, concretava i destacava que de les dues opcions que contemplaven per crear aquest equipament la del barri “és la que més ens agrada”. De totes maneres, Roures subratllava que estava pendent “de la resposta de l’Ajuntament de Barcelona” com a propietari d’aquest edifici. Amb aquests detalls, per tant, el Palau de la Premsa sembla el destí més probable d’aquest projecte. Tot i així, la productora no ho corrobora, malgrat que admet que les negociacions estan obertes amb el consistori. Sí ho fan fonts municipals que així ho confirmen a ZONA SEC i també descarten que aquesta proposta de Roures es dugui a terme.

Curiosament, el mateix dia que el productor cinematogràfic feia aquestes declaracions, un grup de persones interessades en recuperar aquest emblemàtic edifici per a usos pel barri visitava la construcció modernista amb el gerent del Districte Sants-Montjuïc, Francesc Jiménez. Una visita que pretenia examinar l’estat del immoble i “saber si s’hi pot fer quelcom”, explica Jordi Goñi, veí implicat en la recuperació del Palau i vinculat a la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec a través de l’entitat de col·leccionisme El Troc, que va ser un dels assistents i afirma que “no va aparèixer el tema, donava la sensació que estava tot aturat” i continua “totes les propostes sobre un possible ús estan inactives”. Sigui com sigui, Goñi reconeix que l’interès de la productora no és nou, “però pensava que ja s’havia desestimat”. En aquest sentit, considera que “el nou equip de govern municipal no donarà suport aquesta idea” quan es faci oficial la decisió. Goñi, juntament amb el vicepresident de la Unió de Veïns del Poble-sec, Carles Burgés, són els que lideren aquesta reivindicació del Palau de la Premsa.

‘Pel barri, no la ciutat’
Tant Goñi com Burgés són els que han endegat aquest rescat i en aquesta línia estan treballant amb diverses persones del barri. Malgrat ser un edifici, com diu Goñi, “molt llaminer” per a inversions privades, estan preparant un seguit de propostes per tenir un ús “pel barri, no la ciutat” i subratlla “sobretot és bàsic un espai per a la gent gran”, perquè aquesta zona del Poble-sec no té un servei d’aquest tipus. Entre altres idees, que avisa són “molt provisionals”, hi ha l’ubicació d’altres entitats, punt d’informació sobre la muntanya de Montjuïc i l’exposició de Barcelona de 1929 “perquè va tenir molta importància el seu dia i no hi ha cap lloc on la gent ho pugui veure”, argumenta Goñi. El pròxim 21 d’octubre hi ha programada una reunió de la comissió per treballar en les propostes per recuperar el Palau de la Premsa.

 

Museu de la discòrdia
El passat mes d’abril TV3 avançava que l’edifici de l’antiga Escola d’Arts i Ofici de Barcelona (també coneguda com La Llotja), ubicat al carrer Avinyó, al barri Gòtic, la productora Mediapro tenia interès en crear un museu dedicat al cineasta nord-americà Woody Allen. Un immoble propietat de la Generalitat de Catalunya i que està abandonat des del desembre de l’any 2009. En campanya electoral de les municipals, el passat mes de maig, el que avui és el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, deia que Barcelona en Comú volia recuperar “l’antic ús” que tenia l’equipament. I el passat 14 de setembre, en una entrevista al programa de Rac 1, ‘El món a Rac 1′, el president de la productora, Jaume Roures, afegia un altre possible destí per a la seva proposta en un equipament del Poble-sec proper al Palau d’Esports, que pertany al consistori barceloní. Fonts municipals confirmen a ZONA SEC l’interès, però descarten que hi donin el vistiplau, així com tampoc al llarg de la legislatura. D’aquesta manera, no es preveu que aquesta iniciativa de Roures sobre la figura d’Allen es faci a la capital catalana, com a mínim en equipaments de titularitat municipal.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .