Article

El Pla Paral·lel es cruspeix la meitat del pressupost destinat al Poble-sec

desembre 22, 2014

Al voltant d’uns 20 milions d’euros és la previsió a invertir al Poble-sec. Es compleixen velles demandes com el Parc de Prevenció dels Bombers, l’ampliació del Jacint Verdaguer o la millora de l’estadi Municipal de la Satalia

@4tito4Els pressupostos per a l’any 2015 deixaran una mica més d’uns 20 milions d’euros al Poble-sec. Uns recursos dels quals pràcticament la meitat es repartiran per a la reforma de l’Avinguda Paral·lel. “Hem de transformar el Paral·lel, s’ha de fer renéixer. Necessitava un tipus de rehabilitació”, apunta el Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i justifica tal actuació, “totes les pluges que hem patit aquests dies a principis de desembre, gràcies a les millores fetes al llarg de l’avinguda han evitat aiguats”.

Martí assegura que ha complert amb quasi tots els reptes que tenia per aquesta legislatura i ho exemplifica amb “un dels més importants”, com afirma, el Parc de Prevenció dels Bombers de Barcelona i l’ampliació de l’escola Jacint Verdaguer, “ha estat excel·lent, no podíem hipotecar el Parc de Bombers”. No obstant això, reconeix que li manca temps per a nous equipaments que es necessiten “per a la gent gran, per a activitats esportives i de vivendes socials”. En aquest aspecte, el regidor qualifica els pressupostos de “claríssim accent social” i lloa el “compromís” dels socialistes per arribar a una entesa, tenint en compte que és any electoral i les postures de les formacions polítiques són molt marcades. Tot i que admet que no ha estat “fàcil”.

satalia_1

Les instal·lacions de la Satalia, finalment, es milloraran / Arxiu

Inversions a la Satalia
El Municipal de la Satalia l’utilitzen actualment quatre equips de futbol per a entrenaments i disputar partits de les respectives competicions. El complex esportiu consta d’un camp de futbol 11 de gespa artificial i un altre de futbol 7 de sorra, una superfície totalment obsoleta i que pràcticament no se’n fa ús. Les entitats esportives assídues a les instal·lacions, i també d’altres del Poble-sec, ja s’havien queixat i feia temps que demanaven a la gestora, Llop Gestió Esportiva, millores en l’equipament. Martí confirma una inversió de 300.000€ per a “un conjunt d’obres” com il·luminació, adequar el camp, entre d’altres. El regidor calcula que començaran cap el març i justifica el retard d’aquests treballs, “arriben quan hi ha diners”. S’espera que cap a finals d’any estigui enllestit amb la qual cosa podria descongestionar i obrir la possibilitat a que altres esports, només s’hi fa futbol, aterrin a la Satalia.

 

El Pla d’Usos, a debat
La suspensió cautelar d’atorgar més llicències a locals del Poble-sec per part de l’Ajuntament de Barcelona ha estat el punt de partida per elaborar un Pla d’Usos. “Necessitem instruments per regular el binomi convivència i activitat econòmica”, subratlla el regidor del Districte Sants Montjuïc, Jordi Martí. Martí considera que no hi ha “alternativa, cal negociar-lo” i assegura que està “totalment disposat a escoltar tothom”. Des de Som Paral·lel, recollint aquesta invitació, el passat dia 13 va celebrar una assemblea, al Centre Cívic el Sortidor sota el lema “Quin barri vols?”, amb veïns, comerciants i membres de la plataforma, entre d’altres, per estudiar quina actuació s’ha de dur a terme. Des de l’organització tenen una visió més crítica d’aquest procés de participació i estudiaran com i de quina manera hi prenen part. Per a ells és important un pla d’usos i de regulació concreta del Paral·lel i suspendre qualsevol llicència com a manera de prevenció. “Planificar el futur amb un model més sostenible”, afirmen. Sigui com sigui, pràcticament tots els actors implicats en aquesta problemàtica coincideixen en la necessitat de reglamentar aquesta situació i amb un calendari molt marcat, ja que l’arribada d’eleccions municipals comença a treure el cap.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .