Article

El Poble-sec es compromet amb la Diada de l’11 de setembre

agost 5, 2013

El Paral·lel acollirà un tram de la Via Catalana i, un dia abans de la Diada, es celebrarà la 2a Marxa de Torxes  de Sants i Poble-sec

@molina_jordi / El Poble-sec escalfa motors de cara el proper 11 de setembre. Un cop hagi passat l’agost i la ciutat abandoni el pausat ritme estival, les entitats, col·lectius i associacions del barri ho volen tenir tot a punt per fer de la Diada d’enguany un punt d’inflexió en la vida nacional de Catalunya.

La Via Catalana i la 2a Marxa de Torxes, plats forts de la Diada 2013 al barri

La Via Catalana i la 2a Marxa de Torxes, plats forts de la Diada 2013 al barri / Ana Inés Fernández

El més significatiu del cas és que en aquest procés no només s’implicaran les entitats identificades políticament amb la independència, sinó que plataformes com la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec es posaran al servei de la causa des d’un punt de vista logístic i organitzatiu.

L’anhel sobiranista que es respirarà al Poble-sec el dia anterior i durant la Diada prendrà forma en dos grans actes diferents. D’una banda, el dia 10 de setembre, es celebrarà la 2a Marxa de Torxes de Sants i Poble-sec, un recorregut reivindicatiu que creuarà el barri i que farà de teloner del dia principal, l’11 de setembre. Serà el torn, aleshores, de la gran cadena humana que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que pretén unir el país de nord a sud. L’entitat sectorial de l’ANC al barri, Poble-sec per la Independència, té assignats tres trams del Paral·lel i el compromís d’aportar 295 persones, de les quals ja n’hi ha prop d’un centenar d’inscrites, segons la Coordinadora d’Entitats, que col·labora en la difusió de la iniciativa.

Cartell informatiu de la marxa de torxes del 10 de setembre

Cartell informatiu de la marxa de torxes del 10 de setembre

Un aperitiu en forma de flama
La 2a Marxa de Torxes al districte de Sants-Montjuïc la promouen les assemblees territorials de l’ANC, Sants-Montjuïc per la Independència i Poble-sec per la Independència. I és que enguany hi haurà dues marxes. L’una sortirà del Poble-sec, de la plaça del Setge, i l’altra de Sants, i confluiran a la plaça de Celestina Vigneaux. El recorregut de la del Poble-sec, de 30 minuts, serà: pl. del Setge de 1714, c. d’Elkano, pl. de les Navas, d. d’Olivera, c. de Lleida, av. de Rius i Taulet, c. de Mèxic, c. de Sant Fructuós, c. de Sant Germà, Gran Via, c. de Moianès i pl. de Celestina Vigneaux.

Els actes començaran a les 21 h amb una tabalada, cant coral i — a falta de confirmació— una guàrdia d’honor de la Coronela, un petit parlament de presentació i, a cinc minuts de les 10 del vespre, s’hissarà la senyera amb el Cant dels Segadors per emprendre la marxa cap el punt de confluència, on es llegirà el manifest comú de les dues marxes. A la plaça del Setge hi haurà una parada de Poble-sec per la Independència a partir de les 20h, en la qual es podran comprar les torxes. En aquest enllaç, podeu trobar el programa.

La Via Catalana passa pel Paral·lel
Segurament és la fita més ambiciosa que s’ha proposat mai la nació catalana. Les manifestacions a  Brussel·les, les consultes populars, les marxes de la Diada o els concerts com el del passat juny al Camp Nou quedaran empetitits si l’èxit de la iniciativa es confirma. Per això caldrà molta participació i organització. En una entrevista a Zona Sec, Víctor Acedo, membre de Poble-sec per la independència, explica que el repte “implica portar una llista de les persones i entitats apuntades, mirar de guarnir el carrer amb estelades de gran mida, col·locar altaveus en llocs significatius”, i recorda que “la cadena humana mostrarà al món, a més del desig d’independència, la capacitat del nostre poble d’e reptes organitzatius importants”.

Més informació sobre la Via Catalana al Paral·lel al web de Poble-sec per la independència: http://psxi.wordpress.com. Per seguir la marxa de torxes a la xarxa social Twitter es proposen aquests dos hashtags: #‎MarxaTorxes2013 ‪#‎TorxesSantsPobleSec. Podeu trobar més informació al facebook i al web: http://marxadetorxes.wordpress.com/Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .