Article

El Poble-sec, molt actiu en els actes del 11S

setembre 14, 2015

@zona_sec / Els actes a la plaça del Setge del 1714 arrenquen la jornada festiva i reivindicativa. Entre els assistents a la Via Lliure, el regidor del districte, Jaume Asens.

La celebració de la Diada Nacional va tornar a ser una demostració de força pel dret a decidir i l’independentisme. 1,4 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana, van participar a la Via Lliure, que va col·lapsar l’avinguda Meridiana i els seus voltants durant hores. El Poble-sec va aportar el seu gra de sorra a aquestes xifres. Els trams assignats, gestionats a través de Poble-sec per la Independència, van ser el 36 i 37, el del punter de color vermell i l’eix de la solidaritat. Entre els assistents hi havia el regidor del Districte Sants-Montjuïc, Jaume Asens.

A més, els Bandarres van contribuir a fer la jornada també festiva en aquest punt de la manifestació. Els castellers del barri van descarregar un tres de set, un quatre de sis i dos pilars de quatre simultanis. A banda, unes hores abans també van actuar a la plaça del Setge del 1714, en un acte organitzat per la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec que realitza cada any amb motiu de l’aniversari d’aquests fets històrics. Els bandarres van complementar la seva participació amb la ballada de sardanes, una lectura poètica i l’ofrena floral. Els bandarres també van estar presents en una altra ofrena floral als caiguts en la defensa de la ciutat, al Fossar de les Moreres.

11053248_902513513147510_5805018766444865611_n

Els Bandarres en una de les seves actuacions durant la celebració del Via Lliure, a l’avinguda Meridiana / Castellers del Poble-sec

El dia anterior, les entitats poblesequines també van formar part de la 4a Marxa de Torres per la Independència, que segons l’organizació va comptar amb un miler de participants. La comitiva va sortir de la plaça Bonet i Moixí i va acabar a la plaça de l’Olivereta al voltant de la mitjanit. Tot plegat, actes que van coincidir amb el tret de sortida de la campanya electoral de les eleccions al Parlament de Catalunya, marcades pel 27 de setembre, i que s’han marcat en clau plebiscitària.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .