Article

El Poble-sec se’n va de festa

juliol 13, 2015

Activitats gratuïtes i per a tots els gustos del 17 al 26 de juliol. El concert de música jove Sec a Sac, organitzat pels Castellers del Poble-sec, serà la traca final de festa, amb grups com Un gos Robant o Relamidos

Concert de l'any passat, a les Tres Xemeneies

Concert del Sec a Sac de l’any passat, a la plaça de les Tres Xemeneies, plena de gom a gom

Divendres 17 de juliol arrenca la Festa Major del Poble-sec [consulta aquí el oprograma complet]. Deu dies de celebració i reivindicació de l’espai públic per al veïnat que començaran amb el tradicional Toc de Festa. Està previst que a les 20h del vespre es concentrin les entitats de cultura popular i tradicional a la plaça del Molino i que, poc després, comencin un cercavila fins a la plaça de les Tres Xemeneies. Cap a les 20:45, i ja dins del nou poliesportiu, les diferents representacions festives –castells, gegants, diables, bestiari, sardanes…— donaran pas al pregó, que enguany anirà a càrrec de l’actor poblesequí, Ferran Carvajal.

poble-sec2015-1

Un itinerari pel Poble-sec literari de l’escriptor González Ledesma, que ens va deixar fa uns mesos; el concert de l’orquestra infantil i juvenil Do d’Acords; o el tradicional correfoc dels Diables del Poble-sec, que enguany celebren 30 anys; són només algunes de les activitats que constaten la pluralitat de l’oferta cultural d’una celebració que, un any més, organitza la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec.

Cursa de carretons a les festes comunals

L’Assemblea de Barri del Poble-sec i L’Ateneu Cooperatiu La Base completen l’oferta amb un programa propi sota el títol: Per un barri lliure, tropical i antipatriarcal. Paelles populars, tallers amb especial mirada als oficis de tota la vida i dos concerts –24 i 25 de juliol a les 21h i 22h, respectivament— marcaran el ritme al carrer Hortes, que tindrà com a plat fort la cursa de carretons –dissabte 24, 18h—, que culminarà amb una guerra d’aigua com a fi de festa. Dies abans, aixecarà el teló el Trocasec, a la plaça d’El Sortidor –dissabte 18, 10:30h—.

Sec a Sec, cloenda a ritme de Ska

El concert de música jove Sec a Sac, organitzat pels Castellers del Poble-sec, serà la traca final de la Festa Major, amb bandes de ska i punk plenes d’energia com Un gos Robant, Vadebo o DJ Senfo –divendres 24, 22h—o Relamidos, Ojo de Buen Cuerbo i Trashtucada –dissabte 25, 22h–. Una les atraccions serà veure en acció el tarragonins Relamidos, que des de fa uns mesos presenten Derecho a Elegir, el single del seu nou disc Trenquem el Silenci. Les actuacions, gratuïtes, se celebraren a la plaça de Les Tres Xemeneies i, segons anuncien els bandarres, s’allargaran fins a les 3h del matí.

secsac_cartell_p4FINALVETICAL (2)Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .