Article

El procés participatiu del Poble-sec tindrà noves cites els propers dies

octubre 22, 2017

Gil Toll / En els espais de participació al carrer celebrats fins ara s’han reclamat serveis i equipaments per a infants i famílies, el jovent i la gent gran. La proposta que més suports ha rebut ha estat la de condicionar un espai per als castellers.

El procés participatiu per decidir els equipaments futurs del Poble-sec ha superat la fase d’aportacions ciutadanes a través d’internet amb uns resultats quantitativament discrets si es comparen amb la

Castellers del Poble-sec

Castellers del Poble-sec

població del barri. Al web https://www.decidim.barcelona s’han registrat 39 propostes, de les quals la que ha rebut més suports ha estat la de condicionar un espai per als castellers del barri, que ha aconseguit el recolzament de 104 persones. Una ludoteca per infants ha recollit 82 vots i un local per a la cultura tradicional, 55.

En els espais de participació al carrer celebrats fins ara s’han reclamat serveis i equipaments per a infants i famílies, el jovent i la gent gran. També hi ha hagut demandes d’espais per la cultura, els usos associatius i de participació social, l’esport, la formació i l’emprenedoria i l’economia comunitària.

Aquestes propostes passaran ara el sedàs dels tècnics municipals i, posteriorment, es farà una nova sessió oberta a la ciutadania. També hi haurà un nou punt de participació al carrer, a la plaça de Santa Madrona; una ruta per donar a conèixer els diferents espais i solars disponibles per acollir nous equipaments i serveis, i una conferència sobre el paper dels equipaments en les dinàmiques urbanes. Els detalls es poden consultar aquí.

Casa de la Premsa

A banda d’aquest procés ha quedat la Casa de la Premsa, que ha adquirit una dinàmica pròpia gràcies a la feina de la plataforma veïnal que n’impulsa la rehabilitació. Aquest mes de setembre s’havia de convocar el concurs per encarregar el projecte tècnic de rehabilitació a un despatx d’arquitectes. Però a hores d’ara no s’ha convocat el concurs perquè hi ha hagut canvis normatius sobre edificis patrimonials que els tècnics del Districte encara han d’incorporar. 

La comissió de la Casa de la Premsa es planteja intervenir en el projecte de rehabilitació fent que les seves demandes estiguin contemplades en aquest treball. Els veïns plantegen atendre a totes les franges d’edat del barri, però amb especial atenció per la gent gran i els joves. Es contemplen propostes de treball social a través de l’art i el foment de l’economia cooperativa. A més, la Casa de la Premsa serà un espai en el que els ciutadans podran adquirir més coneixements sobre els mitjans de comunicació i aprendre a interpretar i valorar millor les notícies. Això es farà amb la col·laboració de diversos grups professionals de periodistes que s’han sumat a la plataforma i treballen conjuntament.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .