Article

El Tantarantana ara és municipal

febrer 2, 2017

@pruna_ana / L’Ajuntament de Barcelona ha comprat el teatre –que enguany celebra el 25è aniversari– per 1,3 milions d’euros. El projecte s’integrarà a la Xarxa de Fàbriques de Creació de Barcelona.

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit el Teatre Tantarantana. L’edifici de tres plantes al número 22 del carrer de les Flors, propietat de dues  germanes, es va posar a la venda el mes de juny. El contracte d’arrendament que els seus gestors tenien de la planta alta (la Sala Àtic 22) vencia aquest estiu i el seu director, Julio Álvarez, va donar la veu d’alarma al Consistori: “Estem fent tot un treball amb el barri i amb les companyies que, si no ens renovaven el contracte, es perdria; aleshores és quan començo a tenir un diàleg amb el Districte i amb l’ICUB.”, explica.

TANTARANTANA 2

El Teatre Tantarantana al carrer de les Flors / Anna Pruna

Salvaguardar un projecte

El seu director insisteix en la importància del projecte per al barri. El Tantarantana va néixer al Born l’any 1992 i el 1996 es va traslladar al Raval. “És un espai, diu, on la majoria d’alumnes de les escoles del Raval han vist les seves primeres obres. Un teatre que ha treballat amb joves, amb gent gran… Hi ha tot un teixit del barri que està implicat en les activitats que fem”. D’aquesta manera Álvarez vol aclarir que el que s’està salvaguardant amb  aquesta compra per part de l’Ajuntament –que l’ha adquirit per 1,3 milions d’euros– no és l’edifici sinó el projecte i aquesta manera de treballar que s’ha desenvolupat durant gairebé 25 anys. Amb aquesta compra, el Tantarantana s’integrarà a la Xarxa de Fàbriques de Creació de Barcelona i podrà continuar amb la seva línia artística, caracteritzada pel suport a les companyies emergents. Un dels projectes que més ha atret l’Ajuntament és El Cicló: “Som la única sala de la ciutat que té 5 companyies en residència a les quals recolzem molt més enllà de cedir-los l’espai”, diu el seu director. Durant les properes setmanes sortirà a concurs la gestió del teatre i es començarà a preparar la programació de la propera temporada. En Julio Álvarez serà un dels aspirants a guanyar el concurs: “Són les regles del joc i estic disposat a jugar”, diu.

L’essència del Tantarantana
El teatre compta amb la sala Baixos 22 (amb capacitat per a 107 espectadors) i l’Àtic 22, un espai d’exhibició i residència de companyies. L’any passat van actuar 85 companyies a la sala, que té triple programació. Per l’Àtic 22 hi passen unes 35 companyies l’any i la temporada es va saldar amb més de 500 funcions i 28.140 espectadors.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .