Article

El XVI Mercat d’intercanvi Trocasec es trasllada al Parc de les Tres Xemeneies

juny 16, 2014

El foment de valors com la solidaritat, la convivència o l’imaginació van estar molt presents. Els organitzadors esperen celebrar més edicions passat l’estiu, però volen establir una cita mensual a l’Ateneu Cooperatiu La Base.

@4Tito4 / El passat 15 de juny es va celebrar el XVI Mercat d’Intercanvi Trocasec del Poble-sec. Una activitat que fins a la data s’havia vingut organitzant a la plaça de Les Navas, però aquesta vegada va baixar a l’avinguda del Paral·lel fins a instal·lar-se al Parc de les Tres Xemeneies per primera vegada. Un trasllat que va sortir d’una decisió consensuada en la reunió mensual amb els veïns i veïnes en el marc de la Xarxa d’Intercanvis de Trocasec, afirmen des de l’organització. Tot i canviar d’escenari la filosofia i l’esperit es van mantenir com sempre. És a dir, no es va veure gent emportar-se la mà a la butxaca o traient la cartera, ja que no es podia pagar amb diners sinó amb l’intercanvi d’articles, “utilitzant l’imaginació”, com defensaven els promotors d’aquesta iniciativa. En total van ser unes tres hores d’ambient festiu i que a més també va comptar amb un punt informatiu de la Plataforma veïnal Aturem Pla Paral·lel. I tot plegat va acabar a taula, amb un dinar popular.

El cartell del Trocasec presidia el Mercat d’Intercanvi

El cartell del Trocasec presidia el Mercat d’Intercanvi / Ana Inés Fernández

Projectes com aquests, al parer de Marc Serra, sociòleg, “pretenen promoure uns valors de solidaritat o de convivència i la idea és que s’hi quedin la resta de l’any”. Per a ell, l’actual sistema econòmic “en crisi continua” ha fet af lorar aquest intercanvi i és “una eina de subsistència, especialment als països del sud d’Europa, com per exemple a Grècia”.

Més Mercat d’Intercanvi
Aquesta edició del Trocasec ha estat la segona que s’ha dut a terme aquest any 2014, l’anterior va tenir lloc el darrer diumenge del mes de febrer a la ja citada plaça de Les Navas. Els organitzadors del mercat es van mostrar molt satisfets i també contents amb la bona resposta de públic en aquesta 15a edició, que va comptar pràcticament amb els mateixos ingredients que la celebrada el passat 15 de juny. És per això que s’espera continuar sumant més edicions i de cara a l’octubre podria arribar la 17a, encara que tal com asseguren els organitzadors, volen “generar un espai d’intercanvi mensual” a l’Ateneu Cooperatiu La Base.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .