Article

Els ‘Bandarres’ premiats pel Castelloscopi

febrer 18, 2016

@zona_sec / L’Ajuntament de Barcelona ha atorgat el premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular i tradicional als castellers de Poble-sec,  coneguts popularment Els Bandarres. El projecte pel que han estat guardonats és el Castelloscopi: una videoinstal·lació vertical en forma d’un castell humà de tres de set que consta de 35 pantalles a través de les quals els espectadors poden veure i viure de manera subjectiva el que sent cadascun dels membres de la colla, de la que ja va informar ZONA SEC. D’aquesta manera l’espectador és convidat a entrar dins el castell i a identificar-se amb totes les funcions que hi tenen lloc a dins.

presentaciocastelloscopicastellersdelpoblesecabrilde2015-08

Castelloscopi també ha tingut una funció pedagògica

La idea va néixer el 2014 gràcies a una campanya de microfinançament i vol “compartir i ensenyar en tota la seva riquesa el castell humà i tots aquells valors que comporta”, tal com expliquen a la seva web. L’experiència va acompanyada d’un taller que explica breument tots els aspectes que envolten el món casteller.

El jurat dels premis Ciutat de Barcelona ha valorat principalment la implicació del barri i la combinació de tradició i noves tecnologies. Des del ZONA SEC donem l’enhorabona als Bandarres pel merescut reconeixement!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .