Article

Inquietud pels retards en el procés participatiu de la Casa de la Premsa

març 20, 2017

Redacció / La comissió de veïns i entitats ja treballa en diverses idees

Els veïns i les entitats que formen la comissió per la recuperació de la Casa de la Premsa veuen amb preocupació com passen les setmanes sense que acabi d’engegar el procés participatiu que ha de definir el futur d’aquest equipament pel barri. La inquietud es va aguditzar en veure el ràpid procés que ha tingut el teatre Arnau, en el que s’ha arribat a l’acord de reconstruir l’edifici i fer un projecte que combina la recuperació de la memòria amb les arts escèniques i el treball cooperatiu. 

En contrast, l’edifici de la Casa de la Premsa no ha plantejat cap dubte arquitectònic gràcies al bon estat de la seva estructura. Amb aquesta base, la comissió de veïns i entitats ha anat treballant els últims mesos mentre des de l’Ajuntament es feien petites passes. A començaments d’any estava previst fer públic el diagnòstic sobre necessitats d’equipaments pel barri, pas previ al procés participatiu que ha de decidir quines d’aquestes necessitats s’atendran i on es situaran. La presentació es va fer finalment a l’inici del mes de febrer i a hores d’ara no hi ha data pel procés participatiu més enllà d’un compromís en el ple del districte perquè tingui lloc durant el mes de març.Palau Premsa (2)

L’allargament dels terminis preocupa els veïns i les entitats perquè està en joc el compromís de la regidora del districte, Laura Pérez, que va assenyalar la fi del primer semestre com a data ideal per enllestir el procés participatiu i redactar un projecte definitiu que s’inclogui en els pressupostos de l’any 2018.

Entre les passes que ha fet l’Ajuntament destaca la cessió provisional d’un espai de 200 m2 de l’edifici a la comissió de veïns i entitats. Es tracta d’una sala i uns annexos que es poden fer servir com a lloc de trobada de la mateixa comissió mentre es va definint el projecte.

La comissió de veïns i entitats treballa amb diverses idees per portar a terme a la Casa de la Premsa, com ara l’atenció a la gent gran i els joves, dos col·lectius que apareixen al diagnòstic municipal com especialment necessitats al Poble-sec. Sobre la taula hi ha propostes de treball cooperatiu, del món de les arts, de temes de gènere i també de comunicació. Aquest últim es vol que sigui una temàtica transversal a les activitats de la Casa de la Premsa en col·laboració amb organitzacions professionals. D’aquesta manera, per exemple, es treballaria la memòria col·lectiva amb la gent gran a partir dels diaris antics.

El proper 22 de març, a les 19.30h, es celebrarà al centre cívic El Sortidor una assemblea oberta a totes les entitats i veïns que es vulguin sumar al procés.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .