Article

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

juny 27, 2013

El passat 7 de juny el Centre Sociocultural Albareda va acollir la IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec, organitzada pel Pla Comunitari Poble-sec. Una jornada en què prop de 30 voluntaris de diverses entitats del barri es van donar cita per compartir les seves experiències, reflexionar sobre la seva activitat i conèixer eines que els poguessin ajudar en les seves tasques.

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

Taller d’habilitats comunicatives/ Pla Comunitari Poble-sec

Acompanyament al voluntari

Fruit de les anteriors trobades de voluntariat es va detectar la necessitat de reforçar les habilitats comunicatives, per tant, amb la col·laboració de la Mireia Milian, experta en voluntariat de Càritas, es van organitzar un seguit d’activitats per aprendre tècniques que permetessin els voluntaris millorar el seu treball i relacionar-se amb major eficàcia amb els col·lectius amb els que treballen. Entre les tècniques apreses es va reforçar la comunicació assertiva per permetre’ls guanyar confiança i traslladar seguretat als seus interlocutors. La Mireia va destacar la importància d’aquestes trobades per no deixar sol al voluntari: “Se l’ha d’acompanyar i donar-li una formació propera a la seva realitat i en línia a les necessitats”.

Reconeixement

La jornada, en què es va fomentar la motivació i el reconeixement mutu, es va desenvolupar en un ambient distès i participatiu que va permetre els voluntaris conèixer la realitat dels voluntaris d’altres entitats i alhora comprovar que les seves sensacions eren compartides per altre gent. Joan Carles Pedro, dinamitzador de la jornada i voluntari de ”Baixem al Carrer”, va reconèixer que “implícitament els voluntaris volen reconeixement” i trobades com aquesta els permeten rebre aquest suport.

En Joan Carles considera que el voluntariat és necessari i molt especialment en l’actualitat, ja que segons ell “ens trobem en una societat que potencia la no-relació i l’aïllament”. Una visió compartida per la resta de participants, que es van mostrar molt satisfets amb el contingut de la jornada, tant pel que van aprendre com pel suport que els van donar per continuar amb la seva tasca.

Marta Tello

 

IV Trobada de Voluntariat del Poble-sec

Voluntaris realitzant un dels exercicis de la jornada / Pla Comunitari Poble-secCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .