Article

La Cooperativa Eines reivindica el Dia Internacional de la Dona amb un taller basat en el diàleg entre dones

març 17, 2014

Elena Berlanga  / El centre cívic El Sortidor va acollir el passat dissabte 8 de març i coincidint amb el Dia Internacional de la Dona el taller Teixint diàlegs per connectar persones, una iniciativa a càrrec de la cooperativa Eines, activa des de fa poc més d’un any i amb seu al nou Ateneu Cooperatiu La Base. L’objectiu d’aquest taller era prendre consciència de la diversitat del barri i potenciar-la, sempre des de la perspectiva de gènere.

Dinàmica participativa a càrrec de la Cooperativa Eines / Mar Valldeoriola

Dinàmica participativa a càrrec de la Cooperativa Eines / Mar Valldeoriola

En un primer exercici durant el taller, es va fer pensar als assistents, majoritàriament assistentes, sobre què els venia al cap quan pensaven en conceptes com l’espai, les xarxes, l’oci, la seguretat, el comerç i les migracions. Tothom hi va poder dir la seva i el resultat va ser un mural de paraules d’allò més divers. Acte seguit, es va projectar el documental Teixint diàlegs per connectar persones, una peça audiovisual de poc més de vint minuts de durada i produït des de la Cooperativa Eines en què s’entrevistaven dones del barri de diferents orígens, diferents classes socials, diferents professions i que donaven el seu punt de vista envers els temes tractats a la sala prèviament al visionat del documental. Després d’una reflexió global sobre inquietuds en clau femenina, la sessió va concloure amb reflexions individuals sobre l’estat del barri basades en experiències pròpies. Al taller hi van participar una quinzena de persones, que van poder gaudir d’un pica-pica final per concloure la sessió.

Aquest però, ha estat tan sols un primer pas. La Cooperativa Eines afirma que es treballa per tal d’aconseguir un diagnòstic i poder així identificar les necessitats que es donen al barri amb perspectiva de gènere. Aquest és un projecte a llarg termini que necessitarà suports diversos però sobretot, molta participació ciutadana.

Més iniciatives en favor de la dona al barri…
El centre cultural Albareda també es va sumar enguany a la reivindicació del Dia Internacional de les Dones i va albergar la xerrada Dones i Rock, a càrrec de David Monforte, en què es va analitzar el paper de les dones a la música popular contemporània i el concert de Les Sueques, el passat divendres 7 de març.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .