Article

La Coordinadora d’Entitats celebra un quart de segle d’associacionisme veïnal

desembre 17, 2014

L’acte del 25è aniversari també va servir per distingir la trajectòria de la Coral Xemeneia Amunt amb el V Premi Poble-sec

@molina_jordi / Poc es podien pensar els veïns que l’any 1989 van decidir fundar la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec –aleshores amb només 7 associacions– que 25 anys després seria la plataforma que més entitats cíviques, socials i culturals aplega de Barcelona. Avui, més d’una vuitantena d’associacions són part d’una plataforma que vehicula i gestiona un grapat de projectes destinats als sectors més vulnerables del barri: des d’espais d’acollida, fins a l’atenció a la gent gran, passant per campanyes solidàries.

Josep Guzmán, president de la Coordinadora d'Entitats

Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats

Per celebrar la fita, l’actual junta directiva va convocar el passat divendres 28 de novembre un sopar commemoratiu del seu 25è aniversari. L’acte va aplegar més de 150 persones, la majoria representats d’alguna de les més de quaranta entitats que es van donar cita al CC El Sortidor. Durant l’acte, l’actual president, Josep Guzmán, va agrair “la gran acceptació” que té l’organització: “Ens adonem que la gent es refereix a nosaltres com La Cordi, amb afecte, hem aconseguit de que molts veïns se’n sentin part”. D’altra banda, explicava que un dels reptes és donar “més visibilitat” la Coordinadora com a impulsora de molts projectes que no sempre s’associen a la pròpia feina de ‘la Cordi’. Un bon exemple és el projecte Baixem al Carrer (Premi Senda, 2014), nascut a l’empara del Pla Comunitari, el braç social de l’organització.

Un dels al·licients del sopar, a banda d’un exquisit arròs amb llamàntol, era veure junts els tres presidents: Jordi Romeu, Amadeu Quintana i Josep Guzmán. Tots tres van bufar les espelmes del pastís commemoratiu i van desfer-se en elogis a la tasca dels centenars de voluntaris que, al llarg dels anys, han contribuït a la cohesió social del barri de forma altruista. Entre els assistents, hi havia el president del Consell de Districte de Sants Montjuïc Joaquim Mestre, la consellera de barri Anna Maria Massó (CiU) i el regidor Ricard Gomà (ICV).

Xemeneia Amunt, guardonada
L’altre motiu de trobada va ser el lliurament del V Premi Poble-sec, que cada any reconeix la tasca de persones o entitats que hagin portat el nom del Poble-sec més enllà del barri. En aquesta edició el guardó va ser per a la veterana Coral Infantil Xemeneia Amunt, icona del cant coral amb més de 30 anys arrelada al barri, a més de ser el primer soci de ‘la Cordi’.

Xemeneia Amunt recull el premi

Xemeneia Amunt recull el premi

Des del 2010, any en què es va instaurar el ‘Premi Poble-sec’, els guanyadors han estat el grup musical La Salseta del Poble-sec (2010), l’escriptor Francesc Gonzalez Ledesma (2011), l’escola Anna Ravell (2012) i els Castellers del Poble-sec (2013).Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .