Article

La cultura de proximitat no en te prou

gener 16, 2017

@pruna_ana / La línia de subvencions que l’ICUB va obrir fa uns mesos beneficia principalment a locals i sales de festa amb activitat consolidada i gran capacitat d’inversió.

Ja fa més de mig any que l’Ajuntament de Barcelona posava en marxa una de les seves mesures estrella: una circular que regulava la possibilitat de fer música en directe a bars i sales sempre i quan complissin unes condicions acústiques específiques. La mesura tenia l’objectiu de normalitzar la música de proximitat en viu. Això ha animat alguns locals a programar concerts però d’altres lamenten que la circular no està definida de manera clara: “Caldria establir un circuit de música de proximitat en horaris responsables i sense causar perjudici als veïns, programar concerts pactats i crear una xarxa de mediació”, proposa en Marc Folch, del bar Prize. Per en Toni Oller, de la Plataforma Música Viva, la circular té alguns límits però estan contents “perquè la convocatòria ha servit i ara hi ha més locals que s’atreveixen a fer música”.

IMG-20161222-WA0057

Actuació a Guzzo / Jimmy Cervera

IMG-20161222-WA0056

Música en viu a Kosmobar / Cidy Souza

 

Ajudes mal repartides ?

A l’agost l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) obria una línia de subvencions per ajudar els locals que haguessin de fer reformes per poder oferir concerts en viu. La dotació era de 400.000 euros, dels quals ja s’han concedit 368.000. Les ajudes han anat destinades majoritàriament a la insonorització, la col·locació de limitadors o la realització d’estudis sonomètrics, oferint un màxim de 50.000 euros per local. A elles s’han acollit un total de 18 bars. El gruix de la partida, però, ha estat destinat a bars i sales de festa amb activitat ja consolidada i gran capacitat d’inversió com la sala 2 de l’Apolo, la sala Razzmatazz o el Jamboree. Al mateix temps, molts locals petits desconeixien la convocatòria o bé no tenien prou recursos o no complien els requisits per accedir a les ajudes. Els locals petits que s’han beneficiat de les ajudes han rebut només un 10% del total d’aquestes.

Oller creu que la solució passaria per modificar l’ordenança i apostar “per un tipus de concerts semi acústics, on pugui haver-hi una petita amplificació però sense arribar al límit de decibels”.

Un llarg camí per endavant

Des de l’Icub han explicat que volen convocar una nova partida de subvencions a començaments d’any per a què se’n puguin beneficiar els petits locals que no es van presentar anteriorment. En Daniel Granados, impulsor de la circular, explica que és un camí llarg però “continuem treballant i estem avançant en el full de ruta”.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .