Article

La diversitat cultural treu pit

novembre 19, 2014

Una actuació conjunta de l’Orquestra Do d’Acords i els Castellers del Poble-sec van ser el plat fort d’una jornada de cohesió social organitzada per la Taula de Convivència del Poble-sec.

@molina_jordi/ La Jornada de Portes Obertes de la Taula de Convivència és una de les millors oportunitats per constatar la feina que hi ha darrera de les entitats del barri que treballen per la integració dels col·lectius de nouvinguts. I si no, que ho preguntin al centenar de persones que van omplir la plaça de Las Navas el dissabte 25 d’octubre. Veïns de tota la vida i de totes les edats i d’altres arribats en la darrera dècada procedents de diferents orígens van compartir una jornada farcida d’activitats que posen en escac els tòpics sobre la immigració.

L’enxaneta dels bandarres alça el braç amb l’orquestra Do d’Acords de fons / J.Molina

L’enxaneta dels bandarres alça el braç amb l’orquestra Do d’Acords de fons / J.Molina

Una actuació conjunta entre els Castellers del Poble-sec i l’orquestra infantil i juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, va ser el plat fort de la convocatòria. Els petits i joves músics van posar la melodia de fons perquè els bandarres edifiquessin les seves torres humans sota la mirada atenta del veïnat. L’orquestra, formada per alumnes de d’escoles públiques del barri amb necessitats especials, van compartir per primera vegada el fet casteller, icona de la cultura catalana, un exemple més de vocació d’interrelació del projecte.

La gent gran també va tenir el seu lloc durant la jornada / J.Molina

La gent gran també va tenir el seu lloc durant la jornada / J.Molina

La festa va arrencar a les 11h. del matí amb múltiples activitats, com ara un contacontes de La Formiga; tallers de xapes i maquillatge de l’Agrupament Escolta Baden Powell; una trobada de cosidores per a la gent gran, organitzat per la Coordinadora d’Entitats; i un dinar comunitari final a càrrec de Fezan e Madina. La Taula de la Convivència, que aplega una vintena d’entitats, es consolida així com un punt de trobada entre els col·lectius de nouvinguts i les associacions que treballen en el sector de la inclusió.

Els més petits van pintar un mural amb el lema de la jornada / J.Molina

Els més petits van pintar un mural amb el lema de la jornada / J.Molina

Les entitats que formen part de la taula són: Associació Sòcio-Cultural La Formiga, Associació Amics de Santa Madrona, Integrasons, Castellers de Poble-sec, Associació Cultural Fezan e Madina, Pla Comunitari. Comissió de Convivència, Coordinadora d´Entitats del Poble-sec, Es Purna, Associació de Veïns i Comerciants de la França, Associació Cultural Honduras, Xarxa Barcelona Antirumors, Bona Voluntat en Acció, Agrupament Escolta Baden Powell, Associació de veïns de la Pl. de las Navas, Associació Evangèlica Salem, Parròquies del Poble-sec, Associació de veïns de Poble-sec.

Continguts relacionats
L’orquestra Do d’Acords posarà música als Castellers del Poble-sec en el marc de la Taula de ConvivènciaCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .