Article

La gresca i la cultura popular protagonistes de la Festa Major del Poble-sec

juliol 16, 2016

@pruna_ana / Durant 10 dies, diverses entitats programen activitats i concerts per a tots els gustos en una festa que vol ser un exemple de civisme i convivència.

Ja és aquí la festa més esperada pels poblesequins. Des del 16 fins al 24 de juliol, més de 50 entitats del barri programen activitats d’allò més variades per a tots els gustos. El tret de sortida té lloc el divendres 15 de la mà de la nostra entrevistada d’aquest més: la llevadora Pepi Domínguez, que enguany és l’encarregada del pregó de Festa Major. Durant 10 dies, tothom qui vulgui acostar-se al barri podrà gaudir de propostes tan diverses com itineraris, visites guiades, concerts de tot tipus, sopars i dinars de germanor, mostres de danses populars, balls de festa major i actuacions dels gegants, els castellers i els diables del Poble-sec. Tot això sense parlar de les desenes d’activitats infantils que faran les delícies dels més petits: xocolatades populars, festes de l’escuma, tallers de màscares, cercaviles, actuacions de màgia i teatre i moltes activitats esportives, per esmentar només algunes de les propostes.

Josep Guzmán, president de la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, considera que aquest any la festa “arriba a tot arreu del barri” i explica que el programa és d’allò més variat “perquè la Festa Major del Poble-sec l’organitzen íntegrament les entitats del barri, i això fa que cada associació tingui un programa propi”. Guzmán també recorda que es tracta de que “tothom ho passi bé i que sigui una festa on hi regni el civisme.” En aquest sentit, el president de la Coordinadora explica que les activitats del cap de setmana s’allargaran fins a les 2 de la matinada però no més, tal com s’ha acordat amb els veïns. També ha explicat que enguany el pregó s’ha concebut com un acte únic que té lloc fora de les festes com a tal, per tal de no solapar-se amb cap altra activitat.

Una festa lliure de sexisme

Un dCartell de les festesels objectius d’aquesta Festa Major passa per aconseguir que tothom pugui gaudir d’uns dies de gresca lliures de qualsevol tipus d’actitud sexista. Per això porta treballant durant tot l’any el Grup Motor impulsor del Protocol Contra les Agressions Sexistes a la Festa Major del Poble-sec. “Hem fet molts tallers durant tot l’any i ara s’implementa el protocol a nou entitats del barri i farem moltes activitats. També parlarem una estona al pregó i el dimecres 20 de juliol celebrem una festa feminista a la Plaça del Sortidor”, explica la Carla Alsina, una de les impulsores del Protocol. D’aquesta manera es començarà a promoure un model de diversió que ja han implementat altres barris i localitats, per tal d’assegurar que el sexisme no sigui un impediment per passar una bona estona i per recordar, també, que ni l’alcohol, ni la festa, ni els excessos són excusa per creuar certs límits.

L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, tampoc es vol perdre la festa del barri. Oferiran un concert el dimarts 19 de juliol a les 19h al Centre Cultural Albareda. L’espectacle estarà dirigit pel director de l’associació Integra Sons, Pablo Persico, i comptarà amb la participació de Tahadi, un quartet de cordes i 10 músics convidats.

 

L’Institut del Teatre se suma a la gresca

Tal com explicava el mes passat a ZONA SEC la seva directora, Magda Puyo, un dels propòsits a curt termini de l’Institut del Teatre (IT) era el d’integrar-se més al barri, ja que fins al moment la institució es trobava d’esquenes a aquest. “Hem d’ensenyar

el que fem i que la gent ens ensenyi el que vol”, declarava Puyo. En aquest sentit l’IT ja s’ha posat mans a la obra. El passat dimecres 13 de juliol oferien la sala de l’auditori per celebrar el darrer Consell de Barri del Poble-sec i ara, durant la Festa Major, també hi tindrà un paper destacat. D’una banda han decidit obrir l’equipament al barri:

“Farem grups de dilluns a divendres per ensenyar l’Institut i tot el que fem a qui ho sol·liciti. Si la gent el coneix, se l’estimarà molt”, afegia la directora de l’IT. I, d’altra banda, també organitzen un taller de teatre, moviment i música totalment gratuït i per a totes les edats juntament amb Marabal. Es tracta d’un espectacle col·lectiu i l’actuació final tindrà lloc el dijous 21 de juliol a les 21.15 a la Plaça Navas.

Podeu consultar tot el programa de les festes aquíCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .