Article

‘La Grupa’ celebra el seu centenari amb diverses activitats

novembre 19, 2017

Oriol Adán / Amb 100 anys de ciclisme és l’entitat més antiga del barri

El passat dissabte 7 d’octubre es complien exactament 100 anys de la primera sortida amb bicicleta de l’Agrupació Ciclista Montjuïc, coneguda popularment com La Grupa. Aquesta és l’entitat esportiva més antiga del Poble-sec, i la tercera agrupació ciclista més veterana de Catalunya. Als anys seixanta va arribar a tenir un equip ciclista professional, l’AC Montjuïc-Tedi, i actualment compta amb poc més de 200 socis que es reuneixen per fer sortides en bicicleta el dissabtes.

la grupaActes commemoratius

Al llarg d’aquest any, La Grupa ha fet diversos actes per celebrar els 100 anys de l’entitat, des de la creació d’un Maillot commemoratiu fins a una exposició del centenari el passat mes de juliol al CC Albareda. També van rebre un homenatge per part de l’organització de la Volta a Catalunya, quan el president de La Volta va fer entrega d’una placa commemorativa abans de començar la darrera etapa, amb sortida i arribada a les fonts de Montjuïc. Josep Cordero, vicepresident de La Grupa, comenta, però, que la idea inicial era una mica diferent: “Inicialment havíem de rodar uns minuts abans que els corredors de La Volta i adelantar-nos per fer un passadís als ciclistes, però no ho vam poder fer”.

Llibre del centenari

El proper dissabte 25 de novembre La Grupa tancarà la temporada amb el tradicional dinar de germanor amb la presència de tots els socis. Aquesta ocasió, però, el dinar serà més especial, ja que s’ha convidat a alguns membres de l’antic equip professional l’AC Montjuïc-Tedi i s’entregarà a tots els socis un llibre que recull la història de l’entitat des de la seva creació fins a l’actualitat. 

Canvi de junta

Amb la celebració del dinar de centenari es donarà per tancada una altra temporada ciclista de La Grupa, però també serà el darrer acte de l’actual junta directiva de l’entitat. El president Joaquim Ferri, que amb 91 anys continua sortint a rodar amb la bicicleta els dissabtes, deixarà el càrrec, i la resta de la junta seguirà les seves passes. “Tan el president com jo ja hi portem molts anys i ja toca plegar i descansar una miqueta”, conclou Cordero.

Malgrat que avui dia ja no hi hagi un ambient social tan continu com anys enrere, els socis de La Grupa segueixen reunint-se cada dissabte per sortir a rodar amb les seves bicicletes. Al cap i a la fi, com diu el seu himne oficial, La Grupa és “l’entitat que més personifica el noble esport del pedal, que marxa a l’avantguarda del ciclisme nacional”. Per molts anys!Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .