Article

La importància de tenir un domicili adaptat

febrer 18, 2014

La Residència i Centre de dia Pare Batllori (Vila i Vilà, 39-41), amb la col·laboració de Quvitec i el Centre Cultural Albareda, organitzen una xerrada sobre la importància de tenir un domicili ben adaptat

parebatllori

El CC Albareda va acollir la xerrada sobre la importància de tenir un domicili ben adaptat

Tenir una ajuda tècnica o una adaptació a casa no significa està malalt o tenir un impediment. Les ajudes tècniques ens faciliten una activitat. Cadascun de nosaltres ens adaptem casa nostra a les nostres necessitats: el paper de WC on ens és més fàcil, un antilliscant per no caure en sortir de la dutxa, la vaixella a la nostra alçada… Són petites adaptacions que ens fem, però que tenim tan interioritzades que ni ens adonem que ens faciliten el dia a dia.

Aquesta vegada la xerrada, celebrada el passat 31 de gener al CC Albareda, estava destinada a adaptacions en el domicili per a gent gran. El terapeuta ocupacional Robert Salvador, expert en la matèria (Quvitec), va fer una xerrada molt dinàmica fent un recorregut des del portal de casa passant per totes les estàncies del domicili, remarcant els impediments més freqüents amb els que es troben la gent gran i els seus cuidadors.

L’acte va servir, a més, per poder veure, tocar i provar algunes de les ajudes tècniques de les què es va parlar. Aquesta demostració va agradar molt als assistents que van poder provar el que més els interessava. Val a dir que, per algunes de les adaptacions de les que ens va parlar, no és necessari comprar res especial, el sol fet de canviar de lloc o eliminar algun objecte, ja es suficient per adaptar l’immoble.

Volem donar les gràcies a Quvitec i al CC Albareda, que ens va cedir l’espai, esperant poder organitzar molts més actes junts.

Helena Valero Ferrer
Terapeuta Ocupacional, Residència Pare Batllori

Més informació al telèfon 93 324 91 40, al mail: evalero@grupvl.es o al web: www.fundaciovellaterra.org

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .