Article

OPINIÓ / La independència també passa pel Poble-sec

octubre 26, 2015

@SergiSarri / El passat 27 de setembre els catalans vam votar de forma massiva en unes eleccions que s’havien plantejat com un plebiscit per conèixer la nostra voluntat d’iniciar el procés d’independència de Catalunya.

Les formacions polítiques que representaven la opció de la independència, Junts pel Sí i la CUP, vam treure un gran resultat. La majoria absoluta de diputats independentistes que ens permet iniciar el procés de desconnexió d’Espanya. Una victòria de molta gent anònima que durant anys ha picat pedra, nit i dia, per viure en un país lliure. I on els darrers anys entitats com l’ANC i Òmnium han tingut un paper cabdal per a la normalització del missatge de la independència.

Diada3

Manifestació de la Diada 2014 / J.M.

El procés d’independència que iniciarem amb un nou Govern ens ha de servir per a retornar-nos la dignitat com a poble, per al manteniment de la nostra llengua i cultura, per posar fi a l’espoli fiscal que ens escanya, per tenir un Estat amb una separació de poders real, on la justícia no només sigui ràpida, sinó que també sigui justa. Per assolir una democràcia de qualitat al servei de la ciutadania i no pas dels poders fàctics de l’Estat. I per fer de Catalunya una terra d’oportunitats on ningú es quedi enrere, amb eines per a protegir els més febles tot potenciant la classe mitjana.

Barris com el Poble-sec, tradicionalment obrers i amb un flux constant de nouvinguts, és molt important que hagin donat un suport tan contundent a la independència: el 49% dels vots. És una gran victòria que cal seguir eixamplant i consolidant. Un procés que serà un èxit si som capaços de transformar la il·lusió i l’esperança d’un futur millor en fets i realitats a curt i mig termini. Si assolim canvis substancials en el dia a dia de la gent. I el Poble-sec serà un dels principals termòmetres que tindrem per saber com anem assolint els objectius traçats. Perquè sense el Poble-sec no hi ha independència.

Avui, sí, tot just acabem de salpar cap a Ítaca. Mantenim-nos ferms, inconformistes i actius per l’assoliment de la llibertat de Catalunya. La història i totes les generacions de catalans ens contemplen.

Sergi Sarri, Conseller Portaveu del Grup Municipal de CDC a Sants-Montjuïc

Més articles d’aquest columnista, aquíCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .