Article

La moda dels Escape Room arriba al Poble-sec

febrer 17, 2018

Anna Pruna / Bizarre, el primer Escape Room del barri, ha obert les seves portes al carrer Blesa. Un projecte creat per cinc joves aficionats a aquest joc.

El passat 2 de gener es va inaugurar un nou espai al Poble-sec. Aquesta vegada no es tracta d’un bar, ni d’un hotel ni d’una botiga de queviures. És Bizarre, el primer local d’escape room del barri. Aquest concepte, amb el que molta gent ja està familiaritzat, va néixer al 2006, tot i que no va ser fins al 2010 quan es va començar a posar de moda als Estats Units i a l’Àsia. A Europa, la tendència va arribar una mica més tard i a Barcelona la febre de l’escape room va començar fa uns tres anys. En poques paraules, aquesta experiència consisteix en un joc d’aventures físic en què els participants –en grups d’entre dues i sis persones– són tancats en una habitació i han de buscar pistes i fer servir diversos elements per resoldre enigmes i així poder-ne sortir. Darrere de Bizarre hi ha cinc socis que, abans de decidir-se per emprendre aquesta aventura, van ser uns autèntics experts en aquest tipus de joc: “Érem un equip i vam començar a jugar fa quatre anys, quan a Barcelona només hi havia tres locals. Ens vam anar engrescant i, en total, n’haurem fet més de cent”, explica la Maria Antolín, una de les fundadores d’aquest espai.

Anna Massó, David Belzunce, Roger Pujol, Maria Antolín i Dani Prats

Anna Massó, David Belzunce, Roger Pujol, Maria Antolín i Dani Prats

Dues sales i un objectiu

En l’actualitat, a Barcelona hi ha més de 150 escape rooms, tots amb una història i una proposta diferent. En el cas de Bizarre, compten amb dues sales entre les que els participants poden triar: la primera és un vell circ que amaga diverses proves i la segona és una emblemàtica botiga de joguines custodiada per un venedor misteriós…

Per resoldre les diferents pistes i poder escapar, els jugadors tenen 60 minuts. Els creadors del joc expliquen que van decidir-se pel Poble-sec perquè és un barri amb molta vida i tenien clar que volien que el local estigués orientat al carrer. “Estem molt contents amb l’acollida del negoci i, de fet, molts dels jugadors són del Poble-sec. Alguns d’ells era la primera vegada que participaven en un escape room”, diu la Maria. El que converteix aquest espai de 230 metres quadrats en màgic i especial és, sobretot, la seva decoració i la recreació de les habitacions: “Alguns de nosaltres venim del món del teatre i teníem molt clar que volíem treballar amb escenògrafs pel tema estètic, per recrear els espais de manera realista”, asseguren. Els jugadors participen en grups de fins a sis persones i els preus –diferents en la franja de matí, tarda o caps de setmana– estan establerts per grup.

Bizarre es troba al carrer Blesa, 24. Les reserves a la seva web bizarrebcn.com obtindran 5 euros de descompte per grup introduint el codi promocional ZONASECCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .