Article

La nova temporada teatral del Grup Focus

setembre 28, 2016

@pruna_ana / Condal, Romea, Villarroel i Goya programen 50 espectacles amb l’objectiu de consolidar l’augment de públic de la darrera temporada.

El nou curs teatral ha arrencat amb força als quatre teatres que gestiona a Barcelona el Grup Focus. L’empresa celebra enguany els seus 30 anys i ho fa amb una programació sucosa, formada per gairebé una cinquantena d’espectacles. L’objectiu dels programadors passa per mantenir la tendència a l’alça del nombre d’espectadors que es va assolir durant la darrera temporada: més de 347.000 persones van passar pels teatres del grup, un 14% més que l’any anterior. El director del grup, Daniel Martínez, ha expressat la seva satisfacció per la bona direcció que han pres les quatre sales tot i que ha afegit que “queda molt per superar el sotrac produït per la crisi financera i l’augment de l’IVA cultural”. La clau de l’èxit, segons Martínez, passa per potenciar la producció pròpia amb més recursos, seguir apostant per obres d’autoria catalana i per l’excel·lència artística en els elencs.

focus_teatre_condal

Escena d'”Avui no sopem” al teatre Condal

Clàssics, grans noms i musicals

La temporada 2016-2017 arrenca al teatre Condal, al Poble-sec, amb tres produccions pròpies que ocuparan el 90% de la programació: la comèdia Avui no sopem de Pep Antón Gómez, l’espectacle infantil Geronimo Stilton sota la batuta de Lluís Danés i el musical Homes, dirigit per Carol López.

El Romea estrena temporada amb Héctor Alterio protagonitzant El Padre, el retorn de Mario Gas com a actor a El filósofo declara i com a director a Sócrates, protagonitzada per Josep Maria Pou. El tàndem infalible Pera-Canut a La taverna dels Bufons serà un dels plats forts de la temporada i també inclouran clàssics com Lorca, Cervantes o Shakespeare.

teatre-barcelona-el-padre-alterio-0

‘El Padre’ al Romea / TeatreBarcelona

La sala Villarroel acollirà Othelo de Gabriel Chamé, La Treva amb direcció de Julio Manrique, La mare protagonitzada per Emma Vilarasau, Broken Heart Story de Saara Turunen i Els tres aniversaris de Rebekka Kricheldorf. La sala combinarà aquesta programació amb el cicle Off La Villarroel.

Per últim, el teatre Goya recupera Caiguts del cel amb direcció de Sergi Belbel i continuarà amb Art, que tindrà com a protagonistes a Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva. També programaran La autora de las meninas amb Carmen Machi  i l’èxit del Grec dirigit per Sílvia Munt: El Preu.


Algunes xifres a destacar

De les gairebé 50 obres que tindran lloc aquesta temporada, 12 són produccions pròpies del Grup Focus, 6 seran coproduccions. Hi participaran 387 artistes i 32 companyies. Es preveuen 390 representacions i un pressupost total d’11 milions d’euros.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .