Article

La problemàtica al carrer Blai va més enllà de les terrasses

gener 16, 2018

Oriol Adán La massificació complica la rendibilitat

Si bé és cert que l’estira-i-arronsa entre l’Ajuntament i el Gremi de Restauradors de Barcelona es va calmar amb un acord que flexibilitza l’ordenança de les terrasses, que quedarà aprovat el proper mes de març, les dificultats dels restauradors del carrer Blai van més enllà.

La Maite, mestressa del restaurant Carmesí (Blai, 32), va obrir el seu establiment fa més de 10 anys, molt abans del boom del carrer Blai, i ens explica que aquest augment de llicències de restauració ha estat un dels grans inconvenients de la zona, afectant especialment als negocis que ja existien abans. “Vaig començar amb una terrassa de 6 taules i ara, amb molta sort, acabaré amb 3”.Terrasses_B

En casos com el seu, van ser els mateixos negocis del seu tram de carrer, entre Tapioles i Margarit, que van decidir repartir-se els 24 mòduls que pertocaven entre tots, per tal que ningú es quedés sense terrassa. 

En la seva opinió, els principals responsables de la situació actual són els membres de l’anterior govern, que van apostar per la massificació. “Ara es vol regular el tema, però és molt complicat perquè ja s’han donat les llicències. Jo puc marxar, però en lloc meu vindrà un altre negoci d’hosteleria, és el conte de mai acabar”.

A més, es viu en una incertesa constant, ja que les terrasses es reparteixen anualment a través d’un sorteig, i “quedar-te sense terrassa durant un any pot suposar, en molts casos, haver de tancar”. Aquesta incertesa, sumada a l’excessiva competència, han fet que negocis anteriors al boom del carrer Blai, com La Lia d’en Vicius, hagin hagut de tancar. “Hi ha força negocis en traspàs. És molt difícil que tants negocis junts puguin treballar alhora”, explica la Maite. “No és el que la gent es pensa”.



Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .