Article

La proposta periodística se suma a la Comissió del Palau de la Premsa

novembre 24, 2016

@4tito4 / Quasi dos anys de la Comissió per la Recuperació del Palau de la Premsa

Al juliol, un grup de periodistes, recolzats per la Fundació Periodisme Plural i el Sindicat de Periodistes de Catalunya, va irrompre en el debat dels usos del Palau de la Premsa. Volien que es tingués en compte el motiu pel qual es va aixecar aquest edifici: ser la casa dels professionals de la comunicació durant l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Aquesta proposta ara s’ha fusionat amb la feina que venia desenvolupant la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa. “Hem consensuat un document”, explica el membre d’aquesta iniciativa veïnal, Jordi Goñi. Un text en el que queda reflectit el seu projecte per a la rehabilitació d’aquest espai, “la comunicació té un paper important. Ha de ser un eix vertebrador” i ho equipara amb d’altres centres del barri, “igual que a l’Albareda se l’associa amb la música i la cultura popular i al Sortidor amb la gastronomia”. 

Tot i això, no altera les demandes anteriors com ara fer més equipaments per a la gent gran i permetre dotar de més espai a les entitats, entre d’altres. Goñi assenyala que “no som propietaris del Palau. Ni la Comissió és tancada”, ja que s’accepten idees per engreixar aquesta iniciativa amb la voluntat de “sumar esforços”. 

palau-premsa-2

El Palau de la Premsa en una jornada de portes obertes organitzada per la Comissió / Albert Hernández

Reunió amb el Districte

La Comissió aviat complirà dos anys treballant en la reivindicació de recuperar el Palau de la Premsa per al barri: recollint firmes, organitzant portes obertes, activitats de sensibilització, adherint entitats, entre d’altres. Una gran tasca, però la titularitat de l’immoble és municipal i serà l’Ajuntament de Barcelona qui decideixi quin ús donar-li. El dia 22 de novembre tenen una reunió amb el Districte de Sants-Montjuïc per tal de donar a conèixer aquesta feina i saber els plans del consistori. En aquest sentit, Goñi apunta que s’està “pendent d’un procés participatiu”. De fet, l’anterior regidor, Jaume Asens, plantejava aquesta opció i l’actual, Laura Pérez, deia en l’entrevista a ZONA SEC que el Palau és un caramel molt llaminer i que volia “blindar-ho” en aquest aspecte.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .