Article

La Raposa neix entre llibres, música i fogons

maig 22, 2017

David Garcia Mateu / El nou espai de gastronomia vegana i cultura feminista guanya una batalla a la gentrificació i renova l’essència de l’Espai Capra.

Barri 1, turisme 0. Després que l’Espai Capra abaixés la persiana, el més fàcil d’imaginar era que els cafès passessin a ser canyes, els llibres tapes i la música accelerés el ritme conforme la clientela demanés en diferents idiomes a la barra. Les previsions gentrificadores, però, no s’han acomplert. Tal com desitjaven els anteriors comerciants, el local situat en el número 47 del carrer de Tapioles ha trobat el seu relleu entre els veïns del Poble-sec. De Capra a Raposa.

    La Raposa des de l'interior / Le Cool Barcelona

La Raposa des de l’interior / Le Cool Barcelona

Una cooperativa

Sí, Raposa és zorra en gallec, expliquen les seves noves responsables. Des de fa unes setmanes, l’Alba, la Natalia i la Momo són les tres dones que s’ocuparan de mantenir la barra a ple rendiment. L’objectiu? Dur a bon port la cooperativa sense ànim de lucre que han fundat. Tal com relaten: “Totes tres ens hem embarcat en aquesta aventura per aparcar temporalment les feines precàries que teníem”.

Ara, el local manté la seva essència cultural, però amb el contingut renovat. Per una banda, la carta ha passat a centrar-se en l’alimentació vegana i de qualitat. I en paral·lel, la llibreria ha fet un viratge temàtic per passar a focalitzar-se en la cultura feminista. L’esperit dels vermuts que totes tres organitzaven a La Electrodoméstica s’ha materialitzat, i per tal de consolidar-se com a punt de trobada, només els manca l’empenta social: aconseguir nous associats al projecte.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .