Article

La recollida de brossa al barri genera queixes pel soroll i l’horari

maig 21, 2016

@4Tito4El Districte de Sants-Montjuïc prepara un monogràfic per tractar el tema de cara a finals de juny, tot i que encara està pendent de confirmar la data.

La recollida de brossa és un servei indispensable per garantir la netedat i salubritat de l’espai públic. Segons l’Ajuntament de Barcelona a menys de 100 metres d’un domicili hi ha contenidors de recollida selectiva. Això, tot i que és un avenç en matèria de reciclatge i per aconseguir uns carrers nets, a la vegada comporta unes conseqüències, concretament molèsties veïnals. Els camions per a la recol·lecta són sorollosos i per aquesta varietat de residus implica l’ús de diferents vehicles. A més, el seu pas en molts casos es limita a l’horari nocturn (al Poble-sec és entre les 12 de la nit i les 4.30 hores de la matinada) . Segons fonts tècniques del Districte de Sants-Montjuïc ho atribueixen a que “fer-ho al llarg del dia seria un caos per a la circulació dels cotxes que hi ha a Barcelona”. I a tots aquests components cal afegir també, la fisonomia del Poble-sec: amb carrers estrets i amb edificis en general alts. Això provoca el que es coneix com a “caixa de ressonància”, que multiplica els decibels i, per tant, també s’incrementen en la mateixa proporció les molèsties que ocasiona.

Queixes veïnals 

Recollida d'escombraries a la nit / El Mundo

Recollida d’escombraries a la nit / El Mundo

En el passat Consell de Barri, celebrat el 29 de març, un veí proper al carrer Blai va reclamar “un compromís” en ferm per solucionar aquesta problemàtica. Assegurava que el soroll dels camions són de ben entrada la matinada que “no em deixa dormir”. Remarcava que la solució “no era traslladar el problema a un altre veí”, repartint els contenidors per diferents llocs. Les crítiques s’han estès fins a la plaça de Les Navas, que malgrat ser un espai obert, també genera aquest efecte multiplicador del soroll. En aquest sentit, el Districte està preparant un monogràfic per abordar-ho i esperen convocar-lo a finals del mes de juny, tot i que encara no hi ha data concreta. Però no només són queixes de la part central del Poble-sec i sobre la recollida. A la zona alta del barri, Jonathan Marín indica que els camions de neteja viària “passen a hores intempestives”, pot ser a primeres hores del matí o més enllà de mitjanit, quan el carrer està en absoluta calma.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .