Article

L’Abans col•lecciona records del Poble-sec

juny 1, 2016

@pruna_ana / El Centre de Recerca Històrica del Poble-sec (CERHISEC) està elaborant, juntament amb l’editorial Efadós, un recull d’arxius gràfics sobre la història del Poble-sec i la Font de la Guatlla entre els anys 1857 i el 1979. El volum s’està editant en fascicles col·leccionables que posteriorment formaran un llibre. Josep Guzmán, del CERHISEC, explica que la tasca de recollida de material no ha estat fàcil: “La gent sovint és reticent a deixar-nos fotografies i documents gràfics. Ara poc a poc estan sortint més fotos, però convidem tothom qui vulgui a fer-nos arribar les seves”.

L'Abans Poble-sec i Font de la Guatlla

L’Abans Poble-sec i Font de la Guatlla

Des del CERHISEC calculen que n’arribaran a recopilar unes 5000, de les quals el llibre n’inclourà unes 1200. Però totes, fins i tot les que no es publiquin, quedaran custodiades digitalment en un arxiu per a què no es perdin. La col·lecció l’Abans ja compta amb més de 100 volums editats que recullen la història gràfica de diversos racons de Catalunya i Balears.

La presentació oficial dels fascicles va tenir lloc al Molino, on hi van comparèixer membres de CERHISEC, el regidor del districte, Jaume Asens i el cantant Joan Manel Serrat, autor del pròleg. El volum en format llibre estarà disponible a partir d’abril del 2017 i  cadascun dels fascicles té un preu de 2.95 euros.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .