Article

Les obres a La Satalia s’ajornen i els clubs qüestionen que s’acabin fent

febrer 23, 2015

El districte ha expressat “intenció” de dur-les a terme abans d’acabar el mandat. Les entitats esportives hi desconfien enmig del debat de l’arribada d’altres esports a les instal·lacions amb aquestes millores

@4tito4Les obres a la Satalia hauran d’esperar. Almenys fins a l’abril o al maig. Hi ha o hi havia una partida pressupostària d’una mica més de 300.000€, ja aprovada, però s’ha hagut d’endarrerir per “pagar unes urgències que han sorgit”, tal com han assegurat el president l’APA Poble-sec, Joan Munt, després de les reunions mantingudes amb el Districte Sants-Montjuïc a principis d’aquest mes. En el darrer número del 2014 del ZONA SEC, el Regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, marcava el març com a inici de les obres. En canvi, tant l’APA Poble-sec, l’UE Poble-sec i l’AF Poble-sec sostenen que els havien informat que s’havien d’engegar a finals de gener. És per això que els tres clubs no confien en què aquestes millores s’acabin produint, “fins que no ho vegi, no m’ho creuré”, ha apuntat el coordinador i entrenador del juvenil del Sec, Àlex Bonilla. Munt només ha desitjat que es “facin abans de les eleccions sinó ja no arribaran”. De fet, aquest és el compromís del districte que ha afirmat que la seva “intenció” és fer-ho abans d’esgotar el mandat.

Totes tres entitats esportives, juntament amb l’Atlètic La Palma, són els usuaris de La Satalia i han fet un llistat en què s’ha d’invertir. Tals com la infermeria, l’enllumenat, asfaltar accessos, un despatx polivalent o canviar els vestuaris, entre d’altres, a banda de posar gespa al camp de sorra de futbol 7. És a dir, com han dit des de l’AF Poble-sec “fer unes millores una mica per a tots”.

Arribada de més esports
Un altre dels problemes que podrien resoldre aquestes obres és la descongestió d’horaris, ja que el futbol monopolitza la instal·lació totes les tardes entre setmana i el cap de setmana és un bullici continu. Això permetria als clubs créixer esportivament, ja que aquestes limitacions els ho impedeixen com en el cas de l’UE Poble Sec amb la seva escola.

Però si són importants aquestes millores és perquè podrien arribar noves modalitats esportives. Per exemple, el Barcelona Uroloki és un equip de futbol americà del Poble-sec, però per impossibilitat de poder desenvolupar la seva activitat s’ha hagut de traslladar a Sant Martí, on hi tenen el camp i la seu. “En dos anys, només hem gaudit de La Satalia dos dies”, ha assenyalat el membre de la junta directiva, Olair Rios. De moment, com ha explicat Rios, “no volem abandonar el barri”, però ha confessat que els “ànims estan una mica crispats”, ja que no hi ha “facilitats” per accedir-hi.  Els tres conjunts de futbol han reconegut que seria “una bogeria” o “complicat” encabir altres esports als equipaments esportius, perquè han apel·lat als problemes actuals amb els horaris.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .