Article

L’Escola de Dansa Carles Ibáñez compleix 25 anys al Poble-sec

juliol 16, 2013

La companyia del coreògraf Carles Ibáñez tanca el curs amb un delicat espectacle al Mercat de les Flors

L’Escola de Dansa Carles Ibáñez va commemorar el seu 25è aniversari al barri —32 anys des que es va fundar , al 1981—amb un espectacle entranyable al Mercat de les Flors. “Va ser un èxit a tots nivells, penso que vam aconseguir estar a l’altura de les expectatives i el públic ens va seguir amb un silenci respectuós, aplaudint entusiastament al final de cada peça”, ens explica el coreògraf Carles Ibáñez, director de l’escola i de l’espectacle, juntament amb la seva esposa Margarita Abad.

carles_accioDavant de 430 espectadors, alumnes de totes les edats van oferir diverses coreografies en una tarda de dansa que, dies abans, ja havia penjat el cartell d’entrades exhaurides. Un dels principals al·licients era veure en un mateix espectacle alumnes de diferents generacions i nivells, des de pre-ballet —el més petits—  fins els alumnes pre-professionals, passant pels mestres i els alumnes adults, un col·lectiu que interessa especialment a Ibáñez: “tenen una vida laboral aliena a la dansa, però han trobat en l’escola un motor emocional que els enriqueix i, de vegades i malgrat no tenir aspiracions professionals, són els que més satisfaccions ens donen”.

La mostra de final de curs va tenir el seu punt àlgid en representacions com ‘Conseqüències’, de Yocelyn Pool, amb coreografia dissenyada pel mateix Ibáñez; i ‘Pas a tres de Chopin’, ball dissenyat per l’ocasió pel seu fill Marc Ibáñez. Un dels moments plàsticament més agraïts el va regalar ‘Transylvania mania’, una original coreografia de la mestra Lídia Ibáñez per on van desfilar diferents personatges de terror.  L’espectacle va tancar amb ‘Un altre Czerny’, del mític músic austríac Carl Czerny, una espectacular peça que va servir per deixar el nivell de l’escola ben alt. Al final, Ibáñez destacava els valors de la dansa –com la disciplina, el compromís i el respecte— i agraïa al barri la confiança que els ha dut a ser un referent de la dansa no només al Poble-sec, sinó també a la ciutat.

 

Ibañez_persicoDansa i Orquestra, junts
A principis d’aquest mes de juliol, el coreògraf Carles Ibáñez va rebre a la seva escola el director de l’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec ‘Do d’Acords’, el músic Pablo Persico. Amb l’objectiu de construir comunitat i de sumar matisos artístics en les seves disciplines, els dos artistes van començar a traçar un projecte conjunt que podria veure la llum a finals del curs vinent.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .