Article

L’Espai Bombers compleix un any de vida amb una agenda plena d’activitats

novembre 15, 2017

Oriol Adán  L’antic Parc de Bombers construït l’any 1929 és l’únic parc històric que es conserva a Barcelona

El passat 11 de novembre feia tot just un any que l’antic Parc de Bombers del carrer Lleida tornava a obrir les seves portes en forma de museu i centre de divulgació sota el nom d’Espai Bombers-Parc de Prevenció. Actualment obre al públic cada dia des de les 10 del matí fins a les 14 hores, i dissabtes també en horari de tarda. L’objectiu és donar a conèixer la història dels Bombers de Barcelona, informar i aportar coneixements sobre la prevenció d’incendis i que el visitant gaudeixi d’una experiència singular.

Activitats familiars

L’activitat principal de l’Espai Bombers arriba els caps de setmana, amb propostes dedicades a les famílies. Així, dissabtes, diumenges i festius es realitzen diverses visites guiades d’una hora per l’antiga caserna de Bombers i pel museu.

Els caps de setmana també afegeixen una proposta dedicada al públic infantil, amb la visita dinamitzada Bombers: Qui, Què, Com. Amb aquesta activitat, els més menuts coneixeran l’antiga caserna de bombers i a la zona del museu realitzant una gimcana.

espai_bombers_11_11_16_003_1481708686_900

L’Espai Bombers del Poble-sec / Ajt Bcn

Les escoles, també

A més d’obrir al públic familiar, de dimecres a divendres al matí s’ofereix un programa educatiu per a escoles, amb activitats com Un dia amb els bombersAcció-reacció! o Dissenya el teu pla d’emergència. En aquestes propostes els joves, des de primària fins a estudiants d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, treballaran des de la història del cos de Bombers de Barcelona fins a les formes com han de reaccionar davant un incendi.

Xerrades i exposicions

Una vegada al mes s’hi celebren els Vespres Vora el Foc, una iniciativa per conèixer millor la història i la tasca dels Bombers de Barcelona a través de xerrades per part de diversos membres del cos.

I sense deixar de banda la vessant més divulgativa i de formació de l’Espai Bombers, el centre compta actualment amb una exposició de maquetes creades pel bomber sanitari Agustí Pech. Sota el nom Idees de bomber en miniatura, fins al proper 8 de gener es pot veure, de forma gratuïta, una selecció de 20 maquetes de vehicles del Cos de Bombers de Barcelona des dels seus inicis fins a l’actualitat. Tot al carrer Lleida número 30.

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .