Article

L’orquestra ‘Do d’Acords’ celebra cinc anys amb un concert al CaixaFòrum

abril 9, 2015

A més de les habituals composicions comunitàries, Do d’Acords apostarà per un concert d’alta complexitat artística, amb temes polirítmics i, alhora i per primer cop, amb peces de blues

@zona_sec / L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, ‘Do d’Acords’, celebra el proper divendres 10 d’abril un concert molt especial i ambiciós a l’escenari del CaixaFòrum (19h.). Aquest projecte socioeducatiu, impulsat per l’associació Integrasons amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, suma cinc anys al barri del Poble-sec, on prop de 850 alumnes han passat pels bucs d’assaig del Centre Cultural Albareda, seu de l’orquestra. Una xifra que consolida l’estreta relació del projecte amb aquest popular barri de Barcelona i la seva missió de superar les fronteres culturals i econòmiques entre els alumnes de l’orquestra i la resta del veïnat a través de l’art.

do_acords

Do d’Acords, en l’últim concert a CaixaFòrum,l’any passat

 

En aquesta ocasió, l’orquestra interpretarà les seves pròpies creacions i afrontarà nous reptes: partitures rítmiques d’alta complexitat i s’atrevirà amb un gènere nou per als alumnes fins ara, com el blues. L’orquestra estarà dirigida pel director de Do d’Acords i de l’associació Integrasons, Pablo Persico, i comptarà amb músics professionals convidats, especialistes en música popular: El Pricto (saxo alt), Iván González (trompeta), Jordi Gomez (trombó) i Amaiur González (tuba), a més de la també professora de l’associació, Aitziber Olabarri (multipercussió).

Els integrants de ‘Do d’Acords’ que oferiran el concert sumen dos anys en la l’orquestra i són estudiants dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16. Alguns d’ells mostren unes necessitats acadèmiques, psicològiques i emocionals específiques i, a través de la música, milloren diferents aspectes del seu desenvolupament personal i social i, en conseqüència, el seu rendiment escolar.

Foto: Marta Pich

Pablo Persico, director de l’orquestra, en acció / Foto: Marta Pich

L’associació Integrasons, en ple creixement, actualment té orquestres de barri a Badalona Sud, El Carmel, La Marina i el Poble-sec, sent Do d’Acords un dels més consolidats. Una xarxa que mira d’apropar la metodologia Integrasons a les zones que més ho necessiten, amb una fórmula d’ensenyament i creació artística comunitària idònia per aconseguir els objectius socials del projecte:l’atenció, l’escolta, la concentració, el desenvolupament psicomotriu, l’autoestima, la confiança, el diàleg, el treball en grup i el silenci. A més de propostes artístiques sorprenents per al públic i de qualitat en sentit innovador.

L’entrada per a la funció és gratuïta i amb aforament limitat. Reserva de entrades a info@integrasons. Els mitjans que ho desitgin podran enregistrar fotografies i gravacions i concertar entrevistes amb els protagonistes prèvia petició al correu electrònic premsa@integrasons.com.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .