Article

L’orquestra Do d’Acords posarà música als Castellers del Poble-sec en el marc de la Taula de Convivència

octubre 23, 2014

Els petits músics i els ‘bandarres’ formen part de la Taula de Convivència del Poble-sec, que aglutina una vintena d’entitats del Poble-sec que desenvolupen projectes per millorar la convivència. Dissabte 25 celebra la jornada de portes obertes.

@zona_sec / L’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords, celebra aquest dissabte 25 d’octubre un concert molt especial a la plaça de Las Navas del Poble-sec en una actuació conjunta amb els Castellers del Poble-sec. L’espectacle (12:30h-13:20h) s’emmarca en la jornada de portes obertes de la Taula de Convivència del Poble-sec (11h-14h), una iniciativa liderada per l’Ajuntament de Barcelona que té com a principal objectiu enfortir els vincles entre les entitats i els veïns de diferents orígens.

Un dels petits músics de Do d'Acords, durant l'assaig previ al concert

Un dels petits músics de Do d’Acords, en Roc, amb una tuba, durant l’assaig previ al concert

L’espectacle oferirà una mostra experimental en temps real entre la música de Do D’Acords i els bandarres, que aniran enfilant-se en sintonia amb la melodia. L’orquestra estarà dirigida pel director del projecte i de l’associació IntegraSons, Pablo Persico, i interpretarà les seves pròpies creacions acompanyats per músics professionals de trompeta, trompa, trombó i tuba. “La idea va sorgir en un assaig dels Castellers al qual em van convidar, l’objectiu és posar música a la construcció del castell, l’estructura té a veure amb la forma d’assajar d’una orquestra“, explica Persico.

El concert suposa un pas endavant en la proposta artística del l’orquestra i, alhora, compleix amb l’objectiu de teixir vincles amb altres entitats del territori per enfortir la cohesió social del Poble-sec. A finals del curs passat, Do d’Acords ja es va sumar a una altre entitat cultural de referència al barri, com la Companyia i Escola de Dansa Carles Ibáñez. L’orquestra està formada per alumnes dels centres públics del Poble-sec, com ara les escoles CEIP Jacint Verdaguer i CEIP Carles I; els instituts IES Consell de Cent i IES XXV Olimpíada, a més dels adolescents de l’entitat social espai 12@16.

Taula de Convivència
La Taula de Convivència esta integrada actualment per una vintena d’ entitats del barri que desenvolupen projectes i activitats adreçades a millorar la convivència. Aquest projecte, compartit pel cosistori i el teixit associatiu, proporciona un espai de coneixement, informació i debat on tractar diferents fenòmens que incideixen en la convivència i la cohesió social , des d’un vessant eminentment pràctic, identificant problemes i cercant solucions.

Cartell promocional de la jornada

Cartell promocional de la jornada

“Les entitats d’un barri, amb la seva activitat, tenen un paper fonamental en la cohesió social”, explica el regidor del Districte de Sants Montjuïc, Jordi Martí, “és per això que des de la Taula de Convivència us convidem a participar en aquesta propera Jornada, que proporcionarà una bona oportunitat de coneixement entre entitats i d’aproximació cap a la ciutadania”. Des de les 11 del matí fins a les 13.30 dels migdia hi haurà una recollida solidària d’aliments, a càrrec de Bona Voluntat en Acció. Des de l’entitat demanen, especialment, els següents productes: Llet, cereals, galetes, pasta, arròs, tonyina en conserva, oli, sucre i productes d´higiene personal i de la llar. L’entrada durant tota la jornada és lliure i gratuïta.

Les entitats que formen part de la taula són: Associació Sòcio-Cultural La Formiga, Associació Amics de Santa Madrona, Integrasons, Castellers de Poble Sec
Associació Cultural Fezan e Madina, Pla Comunitari. Comissió de Convivència, Coordinadora d´Entitats del Poble-sec, Es Purna, Associació de Veïns i Comerciants de la França, Associació Cultural Honduras, Xarxa Barcelona Antirumors, Bona Voluntat en Acció, Agrupament Escolta Baden Powell, Associació de veïns de la Pl. de las Navas, Associació Evangèlica Salem, Parròquies del Poble-sec, Associació de veïns de Poble-sec.

Ordre del dia
11.00 h. Inici Jornada. Obertura espais entitats i punt d´informació.

11.00 a 12.30 h. Activitats de les entitats: Contacontes a càrrec de La Formiga / Taller de xapes i maquillatge a càrrec de l´Agrupament Escolta Baden Powell / Activitat de Cosidores (Programa d´acompanyament a la Gent Gran de la Coordinadora d’Entitats) i inflada de globus.

12.30 a 13.30 h. Actuació conjunta enrte l’orquestra Do d’Acords i els Castellers del Poble Sec.

14.15 h. Dinar comunitari. A càrrec de Fezan e Madina.

Més informació
Do d’Acords, l’orquestra es fa granCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .