Article

Música i dansa unides per la cohesió social

juny 9, 2014

El Mercat de les Flors acollirà el proper 19 de juny una obra dissenyada pel coreògraf Carles Ibáñez i el músic Pablo Persico, director de l’orquestra Do d’Acords

La sensibilitat artística de Persico i Ibáñez ha estat clau pel concert / Arxiu Zona Sec

La sensibilitat artística de Persico i Ibáñez ha estat clau pel concert / Arxiu Zona Sec

@molina_jordi / El mes de juny de l’any passat, dos dels artistes més emblemàtics del barri, el coreògraf Carles Ibañez i el músic i pedagog Pablo Persico, es van conèixer arran d’una trobada promoguda per aquest diari. Va ser aleshores quan va néixer l’espurna d’una connexió que donarà el seu fruit un any després, el proper 19 de juny. Aquell dia, els respectius projectes d’ambdós compositors –l’escola de Ballet Carles Ibañez i l’Orquestra Infantil i Juvenil del Poble-sec, Do d’Acords— ompliran l’escenari del Mercat de les Flors amb un espectacle que fusionarà la dansa amb la melodia intimista de l’orquestra.

Serà la primera vegada que Do d’Acords, integrada per nens i nenes que pateixen situacions socials desfavorides —tots ells alumnes d’escoles públiques del barri— comparteixin escenari amb ballarins d’una de les acadèmies de ballet de referència de la ciutat, que va complir 25 anys al barri l’any passat —33 des que es va fundar, al 1981—. Amb l’excel·lència artística garantida, un dels punts d’interès del projecte és la barreja entre uns i altres alumnes, de perfils socials diferents, que compartiran rutines de treball fins el dia de l’espectacle.

Segons Persico, l’actuació significa “una oportunitat per generar cohesió social al Poble-sec”, i és que més de 80 persones de l’escola de dansa treballaran amb més de 50 alumnes de l’orquestra. “Vivim aquests dies de treball en comú amb molta intensitat, es generen milers d’oportunitats simultànies a cada moment”. El concert comptarà, a més, amb un quartet de corda de l’OBC i el grup professional Tahadi.

Cartell promocional de l'espectacle / @IntegraSons

Cartell promocional de l’espectacle / @IntegraSonsCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .