Article

Neix una iniciativa a Internet que reclama un canvi de rumb a la Coordinadora d’Entitats

maig 19, 2016

El president de l’agrupació, Josep Guzmán, creu que hi ha poc coneixement sobre la tasca que es realitza i obre les portes de la Coordinadora a tots els signants.

@4Tito4 / La plataforma digital de l’Ajuntament que busca la participació ciutadana, decidim.barcelona, “per construir una ciutat democràtica, oberta i transparent”, tal com es defineix al seu web, des de la seva posada en marxa, el passat mes de febrer, ha registrat més de 10.000 propostes. El barri està present en aquest portal obert i compta amb varis suggeriments. Un d’aquests porta com a titular “Coordinadora d’Entitats horitzontal i col·laborativa al Poble-sec”, acompanyada d’un subtítol que demana “modificar el funcionament” per una via que “sigui més horitzontal, col·laborativa i transparent, facilitant així l’intercanvi i el suport entre les entitats del barri”. Fins al tancament d’aquest número hi ha 59 suports i una desena d’adhesions. El president de la Coordinadora, Josep Guzmán, atribueix l’aparició d’aquesta iniciativa al desconeixement del que es fa a l’organisme que presideix i afegeix que la majoria de suports no són membres de l’entitat, només La Tinta, matisa. Precisament des d’aquesta associació cultural afirmen que el tema “està aturat” i esperen convocar una reunió amb les agrupacions que signen el comunicat per saber com abordar la reivindicació.

Guzmán defensa que les assembles que s’organitzen “són obertes a tothom”, igual que les juntes “i es pengen a Internet les memòries econòmiques i d’activitats aprovades. Des del 2013 que es fa”, remarca i pregunta: “On són les d’algunes entitats? També les pengen?”. El manifest assenyala que “l’intercanvi administratiu entre les entitats i l’Ajuntament és un procés opac que dificulta la col·laboració entre projectes similars que conviuen al mateix barri”. En aquest sentit, Guzmán determina que “es col·labora amb el Districte mani qui mani. Estem oberts al barri”.

Canvi generacional

La Coordinadora és a prop de celebrar les tres dècades d’existència i en els últims anys s’han escoltat veus demanant un canvi, al marge d’aquesta proposta de decidim.barcelona. El president de la Coordinadora sosté que també vol l’entrada de saba nova i apunta haver-ho ofert a Diables i Castellers, entre d’altres. “Seria favorable a l’entrada d’algú d’uns 40 anys”, manifesta i continua “un cop a dins se sabria el que és. Sóc favorable a què els de La Tinta hi entrin”, però lamenta que des de fora és més fàcil criticar-ho i recorda que la tasca que es duu a terme, tant ell com els 13 membres de la junta, “és altruista”.

L'actual president de la Coordinadora, Josep Guzmán

L’actual president de la Coordinadora, Josep Guzmán

Assemblea de la Coordinadora

El passat 21 d’abril, la Coordinadora d’Entitats del Poble-sec va celebrar la seva assemblea general ordinària. Una trobada que va deixar dues lectures destacades. D’una banda, Guzmán va anunciar que l’any que ve plegava. “Portaré cinc anys al càrrec i per regeneració democràtica ho haig de fer”, indica. “La feina està feta, malgrat que tinc idees. De totes maneres, no la deixaré, hi seguiré vinculat. El temps que hi he estat és suficient per a que s’avaluï si ha estat una bona tasca”, afegeix el president. Per l’altra, es va acordar crear la figura d’un soci col·laborador “o el col·laborador sense ser soci”, destaca. Es tracta d’algú, que a nivell particular, vulgui fer una aportació ja sigui econòmica o amb temps a l’entitat en qualsevol de les seves activitats.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .