Article

Normativa d’estrangeria. Protecció o discriminació?

setembre 18, 2014

@Marta_Tello/ La normativa d’estrangeria actual complica la difícil situació de les persones que volen regularitzar la seva situació. Moltes vegades ja no tan sols la pròpia norma, sinó l’opacitat amb que es comunica, els creen situacions d’angoixa.

L’Anna Muñoz, advocada del servei d’assessorament jurídic del Pla d’Acollida/ Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, i membre de la cooperativa iACta, veu diàriament com les persones migrades se senten indefenses davant d’uns processos per regularitzar la seva situació complexos i que freqüentment els porta a patir situacions d’abús laboral. Donat aquest marc, a través del servei d’assessorament jurídic tracten de donar respostes personalitzades i alhora empoderar els usuaris per millorar la seva autonomia. Muñoz assegura que les problemàtiques que han de fer front moltes persones migrades amb pocs recursos s’encadenen, i els fan cada vegada més vulnerables. Perdre la feina, no poden actualitzar la documentació de residència, ser desnonat, o haver d’ocupar un edifici buit són situacions que sovint sorgeixen les unes de les altres.

El Pla d’Acollida Pobe-sec, junt amb iACta, ha organitzat la sessió formativa “Normativa d’estrangeria. Protecció o discriminació?” per explicar la situació de les persones migrades. Serà el 30 de setembre a les 17.30hores al Casal ElKano, en una sessió oberta a tothom, perquè tots els veïns puguin comprendre quina és la situació real de moltes persones migrades. Més informació al 93.324.85.38

CARTELLCopyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .