Article

Nou bloc okupat al carrer Lleida

setembre 17, 2017

Oriol Adán Lluita per un habitatge digne

El passat 30 de juliol es va dur a terme l’okupació de sis pisos del número 38 del carrer Lleida amb el recolzament del col·lectiu de defensa del dret a la vivenda Obra Social Barcelona. Aquests pisos, propietat del fons d’inversió finlandès Vauras Investment S.L, s’han rebatejat sota el nom de Bloc Llavors i donaran un sostre a 13 persones, de les quals 5 són menors d’edat.

Okupes_162 (1)

Possible pis turístic

Segons el comunicat emès per Obra Social Barcelona, el mencionat fons d’inversió es dedica a promoure habitatges de luxe a Barcelona, el Maresme, Sitges i Eivissa, i ja havia estat darrere d’altres casos de mobbing veïnal com La Profana.

Pel que fa al Bloc Llavors, l’interior reformat dels nous pisos, amb uns acabats molt més luxosos, convida a pensar que aquesta reforma es va dur a terme per orientar els pisos cap a un públic d’un nivell adquisitiu més elevat o bé per al turisme.

Lloguer social

Una de les veïnes que okupa un dels pisos del Bloc Llavors comentava durant l’okupació que “estan disposades a pagar per un habitatge, però el que no estan disposades es a deixar de menjar per pagar uns lloguers abusius”, reclamant un lloguer social que s’adapti a la mitjana d’ingressos de la gent amb menys recursos.

Aquesta mateixa veïna, en un vídeo penjat al canal de youtube d’Obra Social Barcelona, explica que “es va veure en la situació d’haver de gestionar per si mateixa, el seu dret a tenir una llar i el dret de la seva filla de viure en un espai que li permeti seguir creixent i desenvolupar-se com una nena normal”.

Malauradament, es tracta d’un fet massa habitual al Poble-sec, on el preu dels lloguers ha augmentat prop d’un 20% els 2 darrers anys, a més de convertir antics habitatges directament en hotels o pisos turístics.Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .