Article

Objectiu: zero agressions sexistes a la Festa Major

juny 22, 2017

David G. Mateu / Aquest serà el tercer any que s’aplicarà el protocol

L’any passat, Poble-sec Feminista va detectar fins a cinc atacs masclistes en només dues nits de Festa Major. Per aquest motiu, enguany el protocol contra els atacs masclistes i de gènere s’estendrà fins i tot a la mateixa organització dels esdeveniments. Algunes entitats ja han començat a desenvolupar programes propis.

 La Festa Major del Poble-sec s’acosta. Música, calor i alcohol seran presents tan bon punt s’amagui el sol. Però cap dels tres ítems anteriors és justificant d’un comportament animal. No és no! Els fets de l’any passat no s’han de repetir i tots els esforços aniran en aquesta direcció. Aquest any esperen que el marcador reflecteixi al final de la FM la mateixa xifra amb la qual el posaran en marxa: zero.

FEMFM2

Per tal d’aconseguir l’objectiu, des del col·lectiu feminista buscaran consolidar el Protocol contra les agressions sexistes a les festes del Poble-sec. Aquest serà el tercer any que s’aplicarà, però en comptes de donar-li un caràcter extern, enguany les noies del barri pretenen integrar els pilars del programa a la mateixa organització dels esdeveniments festius. O dit d’una altra manera, que les activitats de la Festa Major s’impregnin de feminisme des de la base.

Com? Mitjançant la sensibilització social i la reflexió de la qüestió des de les mateixes arrels associatives. Qüestió en la que en són exemplars els Castellers del Poble-sec i la Colla Jove de Barcelona. Ambdues entitats han posat en marxa plegades un Pla de Gènere que té com a objectiu identificar, diagnosticar i erradicar les possibles actituds sexistes i patriarcals que es poden desenvolupar dins de les seves respectives entitats.

 Copyright © 2012. Zona Sec

RSS web per ADRA Informatica .